Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow 91η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
91η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ Εκτύπωση E-mail
22.05.10

Του Σάκη Σερέτη

 

Με ανάμεικτα συναισθήματα και έντονη συναισθηματική φόρτιση, τιμήθηκε η 91η επέτειος της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια, παρουσία πολλών μελών της παροικίας μας.

 

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία ξεκίνησαν από το πρωί της Τετάρτης 19 Μαΐου με την έπαρση της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκρίν του Μανχάταν και συνεχίστηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας, με την ομιλία της δημοσιογράφου-ερευνήτριας κ. Φανούλας Αργυρού, με τίτλο «από την γενοκτονία των Ελλήνων στην κατοχή της Κύπρου».

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά και οι σύλλογοι «Πόντος» του Κονέκτικατ και «Κομνηνοί»από την Νέα Υόρκη.

Η Κυπριακής καταγωγής δημοσιογράφος- ερευνήτρια κ. Φανούλα Αργυρού, μετά από μια εμπεριστατωμένη έρευνα της στα έγγραφα του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, έφερε στο φως της δημοσιότητας μοναδικά στοιχεία που αποδεικνύουν την Τουρκική θηριωδία εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ παράλληλα απέδειξε την συνέχιση της ίδιας Τουρκικής πολιτικής, εναντίον όλων των μειονοτήτων που βρίσκονται στην επικράτεια της .

Διαβάζοντας αποσπάσματα των Βρετανικών εγγράφων που αναφέρονται στην εποχή της Γενοκτονίας, αποκάλυψε επίσης και τα επικριτικά σχόλια Βρετανών αξιωματούχων, όσον αφορά στην στάση του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Πατριαρχείο ευθυνόταν σε μεγάλο βαθμό για την τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού, εξ αιτίας του γεγονότος, ότι δεν έπαψε να τον ενθαρρύνει να επιδιώκει την Ανεξαρτησία του.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δρ. Χαράλμπος Βασιλειάδης πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Δημήτρης Καλαμαράς, η Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου γραμματέας του παγκόσμιου ΣΑΕ ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Δημήτριος Μολοχίδης και ο Ηλίας Τσεκερίδης ,αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων..

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5203&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 13.06.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote