Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τύμπανα πολέμου στην Κορέα
Τύμπανα πολέμου στην Κορέα Εκτύπωση E-mail
21.05.10

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι η κορεατική χερσόνησο οδεύει προς τον πόλεμο και ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να θεωρήσει άκυρες όλες τις συμφωνίες με τη Ν. Κορέα

Την αύξηση του βαθμού ετοιμότητας έναντι της Βόρειας Κορέας εξετάζουν η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, μετά τη διαπίστωση ότι η νοτιοκορεατική κορβέτα που βυθίστηκε τον περασμένο Μάρτιο είχε τορπιλιστεί από τους Βορειοκορεάτες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

"Βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση για πιθανή αύξηση του βαθμού ετοιμότητας έναντι του Βορρά", δήλωσε υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος στη Σεούλ, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
 
Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι η κορεατική χερσόνησος οδεύει προς τον πόλεμο και ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να θεωρήσει άκυρες όλες τις συμφωνίες με τη Νότια Κορέα, η οποία κατηγόρησε την Πιονγιανγκ ότι τορπίλισε την κορβέτα "Cheonan", σκοτώνοντας 46 μέλη του πληρώματος.
 
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας μπήκε στα χωριά ύδατα της Νότιας Κορέας και τορπίλισε την κορβέτα, τον περασμένο Μάρτιο.
 
Ο πρόεδρος Λι Μιουνγκ-μπακ, που στα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία έχει δει τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα να επιδεινώνονται, έχει συγκαλέσει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίον θα απαντήσει η Νότια Κορέα, μετά τη διαπίστωση ότι η κορβέτα τορπιλίστηκε από τους Βορειοκορεάτες.
 
"Από αυτή τη στιγμή θα θεωρήσουμε την κατάσταση ως μία πολεμική φάση και θα απαντούμε σε όλα τα προβλήματα στις σχέσεις Βορρά-Νότου", ανέφερε ανακοίνωση της βορειοκορεατικής Επιτροπής για την Ειρηνική Ένωση της Μητέρας Πατρίδας.
 
"Εάν η ομάδα-μαριονέτα του νότου εκδηλώσει "απάντηση" και "αντίποινα", θα απαντήσουμε σθεναρά με ανηλεή τιμωρία, διακόπτωντας απολύτως τις σχέσεις Βορρά - Νότου, ακυρώνοντας τη συμφωνία μη επίθεσης Βορρά-Νότου και ακυρώνοντας όλα τα προγράμματα συνεργασίας", προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η Σεούλ είχε πάντως καταστήσει σαφές ότι δεν έχει σχέδια για στρατιωτική επίθεση αντιποίνων, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες που θα είχε μία πολεμική αναμέτρηση για την οικονομία της χώρας που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.
 
Αντι της στρατιωτικής απάντησης, η Νότια Κορέα δείχνει διάθεση να ασκήσει πιέσεις στη διεθνή κοινότητα για την επιβολή περισσότερων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας.
 
ΕΘΝΟΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5195&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων