Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κυνήγι φαντασμάτων
Κυνήγι φαντασμάτων Εκτύπωση E-mail
20.05.10

Η αποκάλυψη για το χρέος του Τόλη Βοσκόπουλου, που ανάγκασε σε έξοδο από την κυβέρνηση τη σύζυγό του Αντζελα Γκερέκου, πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου φημολογία για μέλη της κυβέρνησης, εγκλωβίζοντας τελικά την ίδια σε μια αναζήτηση... φαντασμάτων υπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων.

Διέψευσε τα περί παραίτησής της η Αννα Διαμαντοπούλου. Για παπαγαλάκια έκανε λόγο ο Χρ. Παπουτσής. «Εμείς δεν έχουμε κανένα στοιχείο», λέει ο Γ. Πεταλωτής

 «Τρέχουμε να προλάβουμε ό,τι ακούγεται», μας έλεγαν χθες κυβερνητικά στελέχη, «αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτό το τριπάκι...».
 
Είναι γεγονός όμως ότι χθες για αρκετή ώρα η κυβέρνηση ασχολήθηκε με αυτές τις φήμες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επικοινωνεί με μέλη της κυβέρνησης, μεταφέροντάς τους ό,τι έφτανε στα αυτιά του και αντιστρόφως.
 
Είναι τέτοια η αναταραχή που προκαλούν στην κυβέρνηση αυτές οι φήμες, που:
 
1 Ανάγκασε την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου να διαψεύσει ότι παραιτείται, αμυνόμενη με αυτό τον τρόπο σε σχετικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο.
 
Μίλησε για «φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή», που «δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης περί δήθεν παραίτησής της».
 
Τόνισε πως όλα αυτά συνέβησαν μεσούσης της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων και υποστήριξε ότι «η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας».
 
Η υπουργός Παιδείας είπε ότι «η επιχείρηση "αίμα στο κοινό" είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας» και κατήγγειλε «απόπειρες εκφοβισμού απ' όπου και αν προέρχονται». Τέλος, κάλεσε τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων «να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους». Η φημολογία για την κ. Διαμαντοπούλου επεκτάθηκε πολύ γρήγορα κι έγινε θέμα συζήτησης και στη Βουλή και όπως η ίδια είπε στο Μέγκα, πολλοί βουλευτές της τηλεφώνησαν να τη ρωτήσουν τι συμβαίνει.
 
2 Εγινε θέμα και στην ίδια την αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή να κάνει λόγο για «παπαγαλάκια»... που διασπείρουν φήμες. «Τα παπαγαλάκια είναι πληγή στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και είναι ευθύνη όλων να τα σταματήσουμε», είπε.
 
3 Εγινε θέμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Χαρακτηριστικό της... παράλογης κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αναγκάστηκε να απαντήσει σε αόριστη ερώτηση δημοσιογράφου, περί αποκαλύψεων που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο για υφυπουργό, που όμως δεν κατονομάστηκε από κανέναν, λέγοντας:
 
«Εμείς δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Κάποιοι πρέπει να προσελκύσουν αναγνώστες ή τηλεθεατές, αλλά όλα έχουν ένα όριο». Ο κ. Πεταλωτής πάντως υπογράμμισε ότι «όπου υπάρχει υπόνοια θα πρέπει να διερευνάται, χωρίς φυσικά να φθάνουμε σε "καρατομήσεις και ανθρωποθυσίες"». Τόνισε ότι «οι φήμες απαξιώνουν τον πολιτικό κόσμο, την κοινωνία και την πολιτεία» και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο να τα βγάλει, «αλλά αυτή η διάχυτη φημολογία είναι εις βάρος της πολιτείας».
 
4 Η κυβέρνηση χθες μίλησε για έλεγχο του «πόθεν έσχες» των μελών της κυβέρνησης. Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ενεργοποιήσει μηχανισμό ελέγχου «πόθεν έσχες» για βουλευτές, υπουργούς και κομματικά στελέχη, τόνισε όμως ότι το «πόθεν έσχες» όλων των Ελλήνων έχει αδυναμίες, και γι' αυτό τώρα προωθείται η αλλαγή του.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ερωτηθείς για το αν «ξεψαχνίστηκε ο φορολογικός φάκελος του νέου υφυπουργού Τουρισμού πριν διοριστεί», απάντησε: «Οι επιλογές υπουργών και υφυπουργών είναι σύνθεση πολλών παραγόντων και ιδιοτήτων των βουλευτών».
 
Επί του ίδιου θέματος όμως άλλος κυβερνητικός παράγοντας μας είπε ότι εκτός του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» των μελών της κυβέρνησης «υπάρχει και πρέπει να υπάρχει και μια εμπιστοσύνη σε αυτούς που θέλουν να γίνουν υπουργοί».
 
5 Τουλάχιστον για έναν υφυπουργό έγινε έρευνα με βάση φήμες που έφθασαν στην κυβέρνηση, αλλά δεν προέκυψε κάτι μεμπτό σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. *
 

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5194&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote