Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΡΑΒΕΛΛΑ ΣΙΜΩΤΑ
ΑΡΑΒΕΛΛΑ ΣΙΜΩΤΑ Εκτύπωση E-mail
18.05.10

Του Σάκη Σερέτη

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των Ελληνοαμερικανών της παροικίας μας, αλλά και την σημαντική υποστήριξη των εκπροσώπων του Δημοκρατικού κόμματος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η κ. Αραβέλλα Σιμωτά διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες εκλογής μια θέση στην πολιτειακή βουλή, αντιπροσωπεύοντας την 36η περιφέρεια..

Στα πλαίσια της οικονομικής εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μαΐου, στην αίθουσα του συλλόγου Κεφαλλονιτών «Κέφαλος», αρκετοί Ομογενείς από την περιφέρεια της Αστόριας αλλά και από άλλες εκλογικές περιφέρειες της ευρύτερης περιοχής, έδωσαν δυναμικό παρών επιβεβαιώνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια εκλογής της κ. Αραβέλλας Σιμωτά, η οποία με την εκλογή της, θα είναι και η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού με την συμμετοχή του σύλλογο Κεφαλλονιτών «Κέφαλος»,την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, τον σύλλογο Ιθακήσιων «Οδυσσεύς» και την Ιόνιο πολιτιστική Ομοσπονδία, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Αναστάσιος Μάνεσης.

Η φιλέλληνας βουλευτής της Νέας Υόρκης Κάρολιν Μαλόνι και ο πολιτειακός βουλευτής της περιοχής Αστόριας Μιχάλης Γιάνναρης, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ενώ παράλληλα παρότρυναν τους παρευρισκομένους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές.

Βεβαίως η δυναμική συμμετοχή των Ελληνοαμερικανών ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές, αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εκλογή των πολιτικών που προανέφερα, ενώ παράλληλα θα δώσει και ένα ηχηρό μήνυμα παρουσίας του Ελληνοαμερικανικού στοιχείου στα πολιτικά δρώμενα της περιοχή μας.

Η επανεκλογή της Κάρολιν Μαλόνι, η εκλογή του Μιχάλη Γιάνναρη στην θέση του πολιτειακού γερουσιαστή, καθώς και η εκλογή της κ. Αραβέλλας Σιμωτά, αποτελούν στόχο που μπορούμε να επιτύχουμε σαν κοινότητα, αρκεί να εργαστούμε συντονισμένα.

Πρώτο βήμα λοιπόν στην κατάκτηση αυτού του στόχου, είναι η άμεση εγγραφή μας στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και η οικονομική υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων που μας εκπροσωπούν.

Ελπίζω δε, το παράδειγμα των Επτανήσιων να ακολουθήσουν και άλλοι Ελληνοαμερικανικοί φορείς, ώστε να φτάσουμε έγκαιρα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

"Για περισσοτερες φωτογραφίες καντε click εδώ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5188&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 18.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote