Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συναντήσεις Παπανδρέου με ομογενείς επιχειρηματίες
Συναντήσεις Παπανδρέου με ομογενείς επιχειρηματίες Εκτύπωση E-mail
17.05.10

"Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που σήμερα εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ θα αξιοποιήσουμε κάθε προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με οικονομικούς παράγοντες της Διασποράς

Σήμερα, είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με προσωπικότητες της Διασποράς, οι οποίοι δεσμεύτηκαν με αγάπη και προσήλωση στην Ελλάδα, να κινητοποιήσουν τη Διασπορά παντού για επενδύσεις αλλά και για τεχνογνωσία ώστε η Ελλάδα να μπει σε ένα διαφορετικό δρόμο" είπε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον Ελληνισμό της Διασποράς που όπως είπε είναι έτοιμος να συμβάλλει σε μια διαφορετική πορεία της χώρας μας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και οι υπουργοί Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής, ενώ την Πέμπτη, ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Λίβανο, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, βοηθούντος και των παραδοσιακά άριστων σχέσεων με τους Άραβες.

 

Δηλώσεις Παπανδρέου σε γερμανική εφημερίδα
Το ενδεχόμενο απαγόρευσης των συναλλαγών σε μία σειρά παραγώγων προϊόντων κυρίως στα ασφάλιστρα κινδύνου χρεοκοπίας προτείνουν ευρωπαίοι ηγέτες με επιστολή τους στον αμερικανό πρόεδρο, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η γερμανίδα καγκελάριος, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ ζητούν να συζητηθεί το θέμα στη συνάντηση των G20 στα τέλη Ιουνίου.

Συνέντευξη Παπανδρέου στο CNN

Ανοιχτό άφησε ο έλληνας πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να "ανοίξει μέτωπο" κατά των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καταλογίζοντας τους ευθύνες στη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε πως δεν αποκλείει να καταφύγει σε ένδικα μέσα, αν βρεθούν ευθύνες των ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αλλαγές, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ρύθμιση των αγορών.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5186&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote