Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ Εκτύπωση E-mail
16.05.10

Του Σάκη Σερέτη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ετοιμάζονται να καταθέσουν αντιπρόσωποι συλλόγων μελών της, η οποία αφορά στις αντικαταστατικές ενέργειες μιας μειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου της.

Η επιστολή περιγράφει αναλυτικά τα «κατορθώματα» του προέδρου Δ.Καλαμαρά και του γενικού γραμματέα Π.Γαλάτουλα, οι οποίοι παραβιάζοντας το καταστατικό της Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά, έσυραν το κάρο του διχασμού και της απαξίωσης, στην αυλή του οργανισμού που ηγούνται και που υποτίθεται ορκίστηκαν να υπηρετούν με διαφάνεια.

Ωστόσο αυτοί οι ίδιοι «νομιμοφανείς παράγοντες» , αναμένεται να εμφανιστούν μεταλλαγμένοι κατά την περίοδο των επερχόμενων εκλογών και ζητώντας την ψήφο μας, ευελπιστούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το καταστροφικό τους έργο.
Δοξάστε τους….
 
Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας.
 
Νέα Υόρκη, 13 Μαΐου 2010
 
Προς τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Καλαμαρά
και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της
Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης
22-51 29th Street
Astoria, NY 11105
 
Κύριε Πρόεδρε και λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
 
Λαμβάνοντας σαν αφορμή την αρνητική εισήγηση σας προς τον οικονομικό ελεγκτή του Δήμου Νέας Υόρκης κ. Τζον Λιου, που αφορούσε στην επιλογή του κ. Ντίνου Ράλλη να τιμηθεί σαν εκπρόσωπος της Ελληνικής παροικίας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής μας επετείου, ζητώ να ενημερωθεί η γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας για τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία πάρθηκε σύμφωνα με έγκυρες πηγές, από μια μικρή ομάδα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, οι όποιες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου χαρακτηρίζονται νόμιμες εφ’ όσον υπάρχει η απαραίτητη παρουσία τουλάχιστον 11 μελών του, γεγονός που δεν προκύπτει από την δική σας ομολογία, αλλά ούτε και από αυτήν του Γενικού Γραμματέα, κ. Πέτρου Γαλάτουλα. Ωστόσο, η βεβιασμένη σύνταξη και αποστολή της επίμαχης επιστολής σας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, καθώς παρουσιάζει την διχαστική εικόνα των λίγων που την ενστερνίστηκαν και φυσικά δεν εκφράζει την γνώμη της πλειοψηφίας του οργανισμού που ηγείστε.
 
Κατά συνέπεια εσείς οι λίγοι, για ακόμη μια φορά παραβιάσατε εμφανώς και κατά δήλωση σας το καταστατικό της Ομοσπονδίας, αποδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού προς τις διαδικασίες και κατ’ επέκταση, προς τον κόσμο που σας επέλεξε για θεματοφύλακες του θεσμού. Θεωρώ ότι για θέματα που εκθέτουν την συνοχή του Ελληνισμού και μειώνουν παράλληλα το κύρος και την υπόσταση προσώπων που συνθέτουν την εικόνα του, απαιτείτε σφαιρική ενημέρωση με ατράνταχτα στοιχεία, που θα βοηθούσε σημαντικά στην λήψη των όποιων αποφάσεων, από την πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδίας.
 
Για τον λόγο αυτό, σας καλώ να τοποθετηθείτε δημόσια κατά την προσεχή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των μελών του οργανισμού, που θα πραγματοποιηθεί την 19η η την 20η Μαΐου 2010. Όσον αφορά τα στοιχεία που προφανώς έχετε στην κατοχή σας και προθυμοποιηθήκατε να παρέχεται στον οικονομικό ελεγκτή κ. Τζον Λιου, στοιχειοθετώντας την αρνητική εισήγηση σας για τον κ. Ντίνου Ράλλη, θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση σας να τα κοινοποιήσετε σε όλους τους συλλόγους μέλη που αποτελούν το δυναμικό της Ομοσπονδίας, καθώς έχουν δικαίωμα εκ του καταστατικού στην επίσημη ενημέρωση.
 
Τέλος επειδή τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά σας ή κάποια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου σας, που να στοιχειοθετεί την αρνητική εισήγηση προς το πρόσωπο του κ. Ντίνου Ράλλη, αποδοκιμάζω την απόφασή σας να αποστείλετε την επίμαχη επιστολή, η οποία αποτελεί θέση της μειοψηφίας και σαφή παραβίαση του καταστατικού. Διαχωρίζοντας την θέση μου από αυτού του είδους τις αντικαταστατικές εκτροπές σας, αισθάνομαι την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω την θέση μου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς και τον οικονομικό ελεγκτή της Νέας Υόρκης κ. Τζον Λιου.
 
Με εκτίμηση
 
Ονοματεπώνυμο………………………………………………………..
 
Υπογραφή……………………………………………………………….
 
Σύλλογος……………………………………………………………….
 
 
Κοινοποίηση
Ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης
Γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Οικονομικό ελεγκτή Νέας Υόρκης κ.Τζον Λιου
ΜΜΕ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5180&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 17.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote