Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ
ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ Εκτύπωση E-mail
15.05.10

Του Σάκη Σερέτη

 
Ακολουθώντας πιστά την συνηθισμένη τακτική, που θέλει την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης να αρχίζει σχεδόν πάντα με καθυστέρηση τις εκδηλώσεις της, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 12 Μαΐου μια ακόμη Πανομογενειακή συγκέντρωση, με αντικείμενο την απόδοση του οικονομικού απολογισμού της παρέλασης.

Ουσιαστικά κανένας επίσημος οικονομικός απολογισμός δεν παρουσιάστηκε, εκτός από ένα γενικόλογο δισέλιδο που το ονόμασαν «οικονομική ενημέρωση», ενώ ο ταμίας της Ομοσπονδίας κ.Π.Μιχαλέας, αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής διαθέσιμα και από τα οποία προκύπτει ένα κέρδος των 45.000 δολαρίων .

Η πρόχειρη οικονομική ενημέρωση που προανέφερα, φυσικά και δεν αποτελεί ένδειξη σοβαρού και έγκυρου οικονομικού απολογισμού, καθώς δεν υπάρχουν όλα τα οικονομικά στοιχεία της παρέλασης όπως επιβάλλεται, τα οποία στην συνέχεια θα πρέπει να ελεγχθούν από την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή, πριν να δοθούν στην δημοσιότητα.
Παρέμβαση για την ημιτελή οικονομική αναφορά έκανε ο κ.Μάνος Γαλάνης, ο οποίος τόνισε ότι έπρεπε να υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την στιγμή που κάλεσαν την Πανομογενειακή συγκέντρωση με μοναδικό θέμα τον οικονομικό απολογισμό. Στην παρατήρηση απάντησε ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Δρ.Γ.Τσιούλιας , ο οποίος δεσμεύτηκε μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού απολογισμού να την δημοσιεύσει με δικά του έξοδα σε όλα τα Ομογενειακά ΜΜΕ.
Για μια ακόμη φορά ακουστήκαν πολλές καταγγελίες Ομογενών, που αφορούσαν στην πρόωρη φυγή των Ελλήνων βουλευτών από την παρέλαση, χαρακτηρίζοντας προσβλητική την στάση τους. «Πρέπει να σέβονται και να τιμούν τον σκοπό της επίσκεψης τους και εμείς θα πρέπει να ειδοποιήσουμε την Αθήνα, ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι την επόμενη φορά , εφόσον δεν μείνουν μέχρι το τέλος της παρέλασης» τόνισε ο κ. Γιώργος Αλεξίου.
Την θέση αυτή υποστήριξαν ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, ο ιατρός Φρίξος Γκούσης μέλος της επιτροπής παρέλασης, καθώς και πολλά άλλα μέλη της παροικίας μας, των οποίων οι τοποθετήσεις ακουστήκαν με ιδιαίτερη προσοχή.
« Προτείνω να σταλεί μια επιστολή διαμαρτυρίας προς την Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με την πρόωρη φυγή των Ελλήνων βουλευτών κατά την διάρκεια της παρέλασης»τόνισε ο Δρ.Γεώργιος Τσιούλιας, ο οποίος δεν παρέλειψε να καυτηριάσει και την στάση των τοπικών παραγόντων, οι οποίοι αποχωρώντας πολύ νωρίς από την εξέδρα των επισήμων δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Στην διαφάνεια των οικονομικών της παρέλασης εστίασε τον λόγο του ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Σταθάκος, ο οποίος απευθυνόμενος στους συμπροέδρους της φετεινής παρέλασης, ζήτησε τον έλεγχο των στοιχείων από την εξελεγκτική επιτροπή και πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, ζήτησε την πρόσληψη ορκωτού λογιστή που θα επικυρώσει τον έλεγχο.
Προτάσεις που αφορούν στην αναβάθμιση της παρέλασης αλλά και στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης κατέθεσε ο Δρ. Σ. Μεζίτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών συλλόγων Βορείου Αμερικής και οι οποίες έχουν ως εξής:
1) Δημιουργία συντονιστικής ομάδας που μέλημα της θα είναι η προσέλκυση του Αμερικανικού κοινού στην παρέλαση.
2) Έγκαιρος προσδιορισμός της ημερομηνίας παρέλασης με στόχο την πιο κοντινή ημερομηνία διεξαγωγής στην 25η Μαρτίου.
3) Προτροπή προς όλους τους συμμετέχοντες στην παρέλαση να φορούν ομοιόμορφα ρούχα και να έχουν συντονισμένο βηματισμό, ενώ παράλληλα ζήτησε την παρουσία περισσοτέρων αρμάτων με θεματολογία που θα πηγάζει από τα στοιχεία της Εθνικής εορτής.
4) Συμμετοχή στην παρέλαση και άλλων φιλελλήνων κοινοτήτων, όπως οι Αρμένιοι και οι Σέρβοι.
5) Εξεύρεση οικονομικών πόρων που θα επιτρέπουν την σοβαρή ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης, καθώς και μια ολοσέλιδη καταχώρηση στην έκδοση του Σαβατοκύριακου στην εφημερίδα NewYork Times,την ημέρα που διεξάγεται η παρέλαση μας.
6) Αναβάθμιση των παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, καθώς και την δημιουργία ενός Ελληνικού φεστιβάλ στο Σέντραλ πάρκ μετά την λήξη της παρέλασης.
7) Έγκαιρη πρόσκληση όλων των επισήμων προσώπων.
8)Αναθεώρηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, που θα επιτρέπει την ευρύτερη συμμετοχή όλων των Ελληνικών συλλόγων της παροικίας μας.
9) Διεκδίκηση οικονομικής χορηγίας από την πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Οι εισηγήσεις του Δρ.Μεζίτη ενθουσίασαν το κοινό και απέσπασαν θετικά σχόλια, όμως άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι διαθέσεις των διοικούντων την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, όσον αφορά την εφαρμογή τους.
Εύθυμη νότα στην συνεδρίαση, αποτέλεσε το δώρο της συμπροέδρου της επιτροπής παρέλασης κ.Μέμης Σταθάτου προς τον Δημήτρη Καλαμαρά, το οποίο ήταν ένα ξύλινο σφυρί σαν αυτό που χρησιμοποιούν στα δικαστήρια οι δικαστές.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5176&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων