Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ταγίπ Ερντογάν: Nα πάρουμε το ρίσκο της προσέγγισης
Ταγίπ Ερντογάν: Nα πάρουμε το ρίσκο της προσέγγισης Εκτύπωση E-mail
15.05.10

Μήνυμα με αποδέκτη και το τουρκικό «Βαθύ κράτος» έστειλε από την Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Υπογράμμισε ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να βάλουν εμπόδια στο δρόμο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, πρόσθεσε όμως ότι α εμπόδια θα ξεπεραστούν, αν οι πολιτικοί τηρήσουν αποφασιστική στάση.

 "Γνωρίζουμε καλά ότι οικονομία σημαίνει ρίσκο, η πολιτική σημαίνει ρίσκο και πέρα από όλα ξέρουμε ότι ακόμα και η ίδια η ζωή είναι ρίσκο", υπογράμμισε. Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή, σημειώνοντας ότι οι 22 συμφωνίες που θα υπογραφούν στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είναι αριθμός ίσος με εκείνο όλων των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών, καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας. "Θα δώσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στον κόσμο", εκτίμησε.
 
Προανήγγειλε συνεννόηση των δύο χωρών και στον τομέα της Άμυνας, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα της επίσκεψης, καθώς και στον τομέα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. "Θα κάνουμε ένα πρώτο βήμα στη σημερινή αυτή συνάντηση", τόνισε.
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για τη βούληση και την αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει και τον διαβεβαίωσε ότι η ίδια αποφασιστικότητα υπάρχει και από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης. Συμφώνησε ότι η συνάντηση αποτελεί ένα ξεκίνημα ιστορικής σημασίας.
 
enet.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5175&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote