Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στη Λιβύη
Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στη Λιβύη Εκτύπωση E-mail
12.05.10

Αεροσκάφος με 104 επιβάτες προερχομενο από τη Νότια Αφρική συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πρωετύουσας, Τρίπολη. Για τρομοκρατική δράση έκανε λόγο ο Λίβυος υπουργός Μεταφορών. Μοναδικός επιζών ένα οχτάχρονο αγοράκι.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφος της Afriqiyah Airways που προερχόταν από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν όλοι οι επιβάτες. Ένα αγόρι οκτώ ετών από την Ολλανδία είναι ο μοναδικός επιζών από τη συντριβή αεροσκάφους τύπου Airbus A330. Ο Λίβυος υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι το αγοράκι είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Τρίπολης. Νωρίτερα, ο Λίβυος υπουργός απέδωσε την πτώση του αεροσκάφους σε τρομοκρατική δράση.

Σύμφωνα με τις αρχές, το αεροσκάφος τύπου Airbus 330 μετέφερε 93 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα και συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Ο Λίβυος υπουργός Μεταφορών Μοχάμεντ Άλι Ζιντάν απέδωσε την πτώση του αεροσκάφους σε τρομοκρατική δράση.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 22 Λίβυοι, μεταξύ των οποίων και το πλήρωμα, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν διαφόρων εθνικοτήτων,κυρίως Βρετανοί και Νοτιοαφρικανοί, καθώς θα συνέχιζε θα ανεφοδιαζόταν στην Τρίπολη και θα συνέχιζε το ταξίδι του προς το Λονδίνο.

Πολλοί Ολλανδοί μεταξύ των επιβατών

Εξήντα ένας Ολλανδοί σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στο πρωί στην Τρίπολη της Λιβύης, ανακοίνωσε η Ολλανδική Ομοσπονδία Τουρισμού (ANWB), επιβεβαιώνοντας ότι ένας μικρός Ολλανδός είναι ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος.

«Εξήντα ένας Ολλανδοί σκοτώθηκαν στο δυστύχημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντ Βονκ, εκπρόσωπος Τύπου της ANWB.

Συνολικά 62 Ολλανδοί επέβαιναν στο αεροσκάφος της εταιρείας Al Afriqiyah που συνετρίβη σήμερα και ένας από αυτούς, ένα αγόρι, επέζησε, επιβεβαίωσε ο Βονκ, που όμως δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την ηλικία του παιδιού.

«Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών εργάζεται για την αναγνώριση των θυμάτων, γι' αυτό το λόγο δεν δίνουμε πληροφορίες για τα θύματα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε είχε ανακοινώσει ότι «πολλές δεκάδες» Ολλανδοί σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

H Afriqiyah επιβαιώνει το δυστύχημα

Η Afriqiyah επιβεβαίωσε το συμβάν, ανακοινώνοντας ότι ένα από τα αεροσκάφη της «είχε ατύχημα κατά την προσγείωση» στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, αλλά ότι δεν έχει πληροφορίες για θύματα ή επιζώντες.

«Η Afriqiyah Airways ανακοινώνει ότι η πτήση της 8U771 είχε ατύχημα κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης», ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

«Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με πιθανές απώλειες ή επιζώντες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο αεροσκάφος επέβαιναν 93 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα. Η αποστολή έρευνας και διάσωσης των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη», προσθέτει η ανακοίνωση.

 

Η εταιρεία Afriqiyah Airways ιδρύθηκε το 2001, αρχικά ως κρατική εταιρεία χρησιμοποιεί αεροσκάφη Airbus.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5166&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote