Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η εκλογική καταστροφή της Μέρκελ...
Η εκλογική καταστροφή της Μέρκελ... Εκτύπωση E-mail
10.05.10

Ο γερμανικός Τύπος κρίνει πολύ αυστηρά το εκλογικό "χαστούκι" που δέχθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός της Αγγελα Μέρκελ στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κάνοντας λόγο "για καταστροφή" και "σεισμό" για την καγκελάριο και τους συμμάχους της.

"Και τώρα καγκελάριε;", ρωτά η Bild, προβάλλοντας μια φωτογραφία της κατηφούς και σκεπτικής Μέρκελ. "Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία απορρίπτει τον κιτρινόμαυρο συνασπισμό. Δράμα γύρω από το ευρώ", γράφει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για "πολιτικό σεισμό.

Η Die Welt αναφέρεται στο έλλειμμα ηγεσίας στον συνασπισμό της Μέρκελ, που έχασε την πλειοψηφία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

"Η εκλογική βραδιά ήταν καταστροφική για την Αγγελα Μέρκελ", γράφει η Berliner Zeitung , ενώ σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung, μόλις οκτώ μήνες μετά τη νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές "οι μεγάλες προσδοκίες του πληθυσμού μετατράπηκαν σε βαθιά απογοήτευση".

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει ότι οι χθεσινές τοπικές εκλογές μετατράπηκαν σε "μικρές βουλευτικές εκλογές", που σφραγίσθηκαν από έριδες στους κόλπους του συνασπισμού γύρω από τη μείωση των φόρων, τη δημοσιονομική σταθεροποίηση στο Βερολίνο και, όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, από τα μαύρα σύννεφα επάνω από την Ελλάδα που μετατράπηκαν την ημέρα της ψηφοφορίας σε θύελλα επάνω από το ευρώ".

Οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες θεωρούν ότι τα εκλογικά αποτελέσματα αποτελούν "διπλή ήττα" της Καγκελαρίου, τόσο σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής όσο και ως προς τη διαχείριση της υπόθεσης της Ελλάδας. Ο γερμανικός τύπος προσάπτει στην Αγγελα Μέρκελ ότι εναντιώθηκε με σφοδρότητα και επί μακρόν κατά της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα για να μην εξοργίσει τους ψηφοφόρους στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, και αυτό χωρίς αποτέλεσμα.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5158&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote