Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπακωνσταντίνου: Έρχονται νέες ριζικές αλλαγές
Παπακωνσταντίνου: Έρχονται νέες ριζικές αλλαγές Εκτύπωση E-mail
10.05.10

Νέες ανατροπές στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις συντάξεις προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μερικά 24ωρα μετά την ψήφιση του πακέτου μέτρων.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρινίζει ότι «έρχονται και πρέπει να έρθουν ανατροπές στα κλειστά επαγγέλματα, τη λειτουργία του Κράτους, το φορολογικό, το πώς λειτουργεί η αγορά εργασίας, οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών».

Σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει κατάργηση κεκτημένων, ο υπουργός κάνει διάκριση μεταξύ κεκτημένων που σωστά έχουν κατακτηθεί, αλλά και άλλων που αφορούν συντεχνιακές διεκδικήσεις, «στις οποίες κάποια στιγμή το κράτος υποχώρησε και τις οποίες πρέπει να τις ξαναδούμε».

Ο ίδιος τονίζει ότι εάν πετύχει το πρόγραμμα και μειωθεί με γοργούς ρυθμούς το έλλειμμα, «έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε διαφορετικά. Και δεν εννοώ τόσο πολύ σε σχέση με τους έμμεσους φόρους, όσο κάποιες διορθωτικές κινήσεις σε σχέση με τα εισοδήματα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, προκειμένου να σωθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, εκτιμά ότι θα υπάρξει συγκράτηση των μισθών: «Γιατί όταν έχουν την επιλογή ανάμεσα στο να κάνουν απολύσεις ή να υπάρξει κάποια μισθολογική συγκράτηση, πολλές επιχειρήσεις προτιμούν τη συγκράτηση των μισθών».

Τέλος, σχολιάζει το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», για το οποίο η κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός τονίζει ότι το ελληνικό κράτος, εφόσον συλλέγει τους φόρους και δαπανά παραγωγικά και όχι πελατειακά, έχει χρήματα. «Η ελληνική οικονομία παράγει πλούτο, απλώς κάποιοι τον νέμονται. Άρα λοιπόν χρήματα υπάρχουν.»

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5157&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων