Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ντόρα Μπακογιάννη: «Πολιτική κερδοσκοπία» η στάση Σαμαρά
Ντόρα Μπακογιάννη: «Πολιτική κερδοσκοπία» η στάση Σαμαρά Εκτύπωση E-mail
09.05.10

«Όλοι έχουν φιλοδοξίες», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής». Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν έχουν νόημα αν περιορίζονται στην εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών ή είναι αντιδράσεις που γίνονται λόγω πικρίας.

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι λειτουργεί με όρους «πολιτικής κερδοσκοπίας».

Απέδωσε οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κοινωνικές διαδικασίες που έχουν ξεπεράσει το πολιτικό σκηνικό. "Είμαι μία από τα εκατομμύρια Έλληνες που πιστεύουν, ή έστω θεωρούν πιθανό, ότι η φοβερή αυτή κρίση θα αλλάξει πολλά στην Ελλάδα", επισήμανε.

 
Όσον αφορά στην όψιμη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι έλεγε τα ίδια στην κυβερνητική επιτροπή, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Δικαιολόγησε το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε παρά τις διαφωνίες που είχε, λέγοντας ότι "θεωρούσα ότι περισσότερα μπορούσα να προσφέρω από μέσα παρά απ' έξω". Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής πρόσθεσε ότι έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει καταλήξει ότι ήταν λάθος να μην υψώσει τη φωνή της νωρίτερα, όταν έβλεπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε υποκύψει στο λαϊκισμό και στο φόβο του πολιτικού κόστους.
 
Αναφορικά με τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι η στάση που τήρησε ήταν διπλά επιζήμια: Έστειλε αρνητικό μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους και ιδιαιτέρως στα "αδελφά" κόμματα και εμφάνισε διχασμένες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας.
 
Τον κατηγόρησε ότι επενδύει στη χρεοκοπία της Ελλάδας για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση, δηλώνοντας "εξοργισμένη" από την επίθεση που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στη Νέα Δημοκρατία. Πρόσθεσε ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει πάρει εντολή να κυβερνήσει και εκείνη να ασκεί αντιπολίτευση.
 
Διατήρησε εξάλλου τις γέφυρές της με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι δεν έφυγε από το κόμμα, αλλά διεγράφη

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5153&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 09.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote