Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ναι» στα μέτρα, διαρροές και διαγραφές
«Ναι» στα μέτρα, διαρροές και διαγραφές Εκτύπωση E-mail
06.05.10

Με ψήφους 172 υπέρ (από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ), κατά 121 (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και 3 παρών (Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα, Β. Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ) σε σύνολο 296 ψηφισάντων βουλευτών, ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από κράτη μέλη της ΔΝΤ».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής, η βουλευτής της ΝΔ, Ε. Παπαπαδημητρίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας απουσίασαν από την ονομαστική ψηφοφορία. Με επιστολή τους γνώρισαν στο Σώμα ο μεν ο κ. Παπουτσής ότι ψηφίζει «ναι», ο δε κ. Δρίτσας ότι ψηφίζει «όχι». Οι ψήφοι αυτές, δεν προσμετρήθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα.

 
Το νομοσχέδιο ετέθη σε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αίτησης του ΚΚΕ.
 
Κατά την διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, ο πρόεδρος της Βουλής ανέγνωσε από της έδρας επιστολή του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλειος Οικονόμου τίθενται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
 
Η γενική διευθύντρια του ΠΑΣΟΚ, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ζήτησε τηλεφωνικώς από τους βουλευτές να παραδώσουν και την έδρα τους. Η κ. Σοφία Σακοράφα αρνήθηκε, ο κ. Οικονόμου δεν απάντησε ενώ ο κ. Γιάννης Δημαράς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί στο τηλέφωνο.
 
Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής, ανέγνωσε επιστολή του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία η βουλευτής Θεοδώρα Μπακογιάννη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5140&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote