Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επεισόδια και νεκροί στην πορεία
Επεισόδια και νεκροί στην πορεία Εκτύπωση E-mail
05.05.10

Αιματηρά επεισόδια εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερες από εκατό χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Τρία άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο κτίριο της Marfin επί της οδού Σταδίου 23, μετά την εκτεταμένη ρίψη μολότοφ που προηγήθηκε από ομάδες αντεξουσιαστών. Ακόμη τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από το ίδιο κτίριο από δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο. Έχουν αναφερθεί τραυματισμοί αλλά και συλλήψεις, χωρίς να έχουν δοθεί ακριβή στοιχεία.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί στο κτίριο της νομαρχίας επί της λεωφόρου Συγγρού, ενώ καίγονται και τα πρώην γραφεία του ΣΔΟΕ στη λεωφόρο Αμαλίας. Στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής. Επίσης, δεκάδες μαγαζιά στο κέντρο και στη λεωφόρο Συγγρού έχουν υποστεί ζημιές από τους διαδηλωτές.

Αυτή την ώρα οι ομάδες των αντεξουσιαστών έχουν διαλυθεί, ενώ ανοικτή είναι προς το παρόν η Βασιλέως Κωνσταντίνου. Αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και αυτή τη στιγμή επικρατεί φαινομενική, τουλάχιστον, ηρεμία.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5137&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 05.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote