Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καταψηφίζει η ΝΔ
Καταψηφίζει η ΝΔ Εκτύπωση E-mail
05.05.10

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιζητεί τη συνενοχή.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ έγιναν αργά το βράδυ της Τρίτης από τη Ρηγίλλης και μεταδόθηκαν τηλεοπτικά. Είχε προηγηθεί γύρος διαβουλεύσεων με τα κορυφαία στελέχη, ορισμένα από τα οποία εισηγούνταν να δώσει θετική ψήφο η ΝΔ στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, όχι γιατί αρνείται τη χρηματοδοτική στήριξη, αλλά γιατί διαφωνεί με την οικονομική πολιτική που χάραξε το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας, θέλει "ψήφο ανοχής" για τα πεπραγμένα της ως τώρα, επιζητεί τη συνενοχή, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος, παρόμοιο με εκείνο που αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης και το κατέστησε "κρίση δανεισμού", ενώ προανήγγειλε ότι θα εξηγήσει αναλυτικά τις θέσεις της ΝΔ στη Βουλή.

"Σήμερα σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" είπε ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε: "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο και να επιστραφούν όπως προβλέπει η Σύμβαση. Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια."

Καταλήγοντας ο κ.Σαμαράς άφησε σαφείς αιχμές και για τη στάση των κομμάτων της αριστεράς, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως πολιτικές δυνάμεις που δεν σκύβουν το κεφάλι, ούτε εξαντλούνται σε διαμαρτυρίες, αλλά χαράζουν προοπτική διεξόδου" και οι οποίες "ξέρουν να αντιστέκονται στο λαϊκισμό και στα διαλυτικά φαινόμενα."

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5135&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote