Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
04.05.10

Τουλάχιστον περίεργες, για να χρησιμοποιήσουμε έναν επιεική χαρακτηρισμό, είναι οι απόψεις που διατυπώνει ο νομάρχης Χίου Πολ. Λαμπρινούδης σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι να καταργηθεί η βίζα για όσους Τούρκους επισκέπτονται τα ελληνικά ακριτικά νησιά του Αιγαίου, με κίνδυνο να μείνουν... μονιμότερα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα νησιά αυτά.

Συγκεκριμένα το περιοδικό Defencenet.gr είχε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο νομάρχης Χίου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την οποία του ζητά να καταργηθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου, με τίτλο «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία».

Ο νομάρχης αισθάνθηκε εκτεθειμένος. Και έστειλε απάντηση στο περιοδικό, διά της οποίας επιβεβαιώνει το σχετικό δημοσίευμα.
Αλλά προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα. Και συγκεκριμένα τονίζει στο κείμενο της απάντησής του:
«Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο νομάρχης Χίου (που ας σημειωθεί είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) βρίσκει το ενδεχόμενο να κατακλυστούν τα ελληνικά ακριτικά νησιά του Αιγαίου από μόνιμους τούρκους κατοίκους μια θετική εξέλιξη στο γεγονός ότι ο πληθυσμός τους γερνά, αφού οι νέοι άνθρωποι τα εγκαταλείπουν (λόγω, προφανέστατα, της έλλειψης κινήτρων απ' το ελληνικό κράτος)!
Είναι μια άποψη... πώς να τη χαρακτηρίσεις;
Εθνικά επικίνδυνη;
Πολιτικά τυχοδιωκτική;
Σε κάθε περίπτωση, είναι άποψη πρωτοφανής.
Και επειδή μάλλον (τι μάλλον, σίγουρα...) ο κ. νομάρχης δεν θυμάται, να του υπενθυμίσουμε ότι το 2006, όταν η Τουρκία πήρε την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, προβλέφθηκε ειδικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η μόνιμη εγκατάσταση τούρκων υπηκόων σε χώρες-μέλη της ΕΕ.
Και για να γίνει αυτό, κύριε νομάρχα, πάλεψε σκληρά και εντατικά η χώρα μας επί έναν χρόνο!
Από... ξενοφοβία και ρατσισμό, κύριε νομάρχα;
 
  

PARON

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5132&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote