Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Π. Δούκας εμπλέκει το περιβάλλον Καραμανλή στο Βατοπέδι
Ο Π. Δούκας εμπλέκει το περιβάλλον Καραμανλή στο Βατοπέδι Εκτύπωση E-mail
04.05.10

Ο διευθυντής του γραφείου του τέως Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου ήταν ο άνθρωπος που ζήτησε πρώτος να «τρέξει» η υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου, κατέθεσε σήμερα ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.

Όπως δήλωσε, δεν είχε εκλάβει εκείνο το τηλεφώνημα ως παρέμβαση, αλλά ως παραίνεση για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, στο πλαίσιο της συνηθισμένης επικοινωνίας του Πρωθυπουργικού Γραφείου με τα γραφεία των υπουργών. Εξέφρασε πικρία για το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας το 2009, εκτιμώντας ότι πλήρωσε την άρνησή του να διευκολύνει την ανταλλαγή ακινήτων και θυσιάστηκε ως "εύκολη Ιφιγένεια", για να μην πέσουν τα φώτα σε άλλους, ""πιο κομματικά προνομιούχους".

 
Εξάλλου, υποστήριξε ότι ο ίδιος ενήργησε σύννομα.
 
Αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευαγ. Μπασιάκο, λέγοντας ότι γνώριζε την πορεία της υπόθεσης.
 
Στην εξεταστική επιτροπή κατέθεσε και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, αλλά και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Κυρ. Καρούτσος. Ο πρώτος επέμεινε ότι ορθώς δεν έστειλε τη δικογραφία για την υπόθεση στη Βουλή, ισχυριζόμενος ότι ήταν δική του αρμοδιότητα να αποφασίσει αν υπήρχαν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και όχι του Κοινοβουλίου. Όσον αφορά στις αντιρρήσεις πυο εξέφρασαν υφιστάμενοί του, υποστήριξε ότι ανεξαρτήτως θέσης, δεν έχουν αρμοδιότητα πέραν του πταισματοδίκη για τις υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.
 
Ο Κ. Καρούτσος κατέθεσε ότι συζήτησε για την υπόθεση με τον Γ. Σανιδά μόνον όταν παραιτήθηκαν -σε ένδειξη διαμαρτυρίας- οι δύο εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την υπόθεση.
 
 enet
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5131&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων