Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ
ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
01.05.10

 

ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

 

 

Έδρασαν πάλι οι επιτελάρχες της ταξιαρχίας των ενάρετων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και στο όνομα των ανοιχτών λογαριασμών που κρατάνε στα τεφτέρια τους, αποφάσισαν να αποκηρύξουν δημόσια τον Ντίνο Ράλλη, αποδεικνύοντας εγγράφως την μικροψυχία και τον ρεβανσισμό που τους διακατέχει.

 

Συγκεκριμένα την 21 Απριλίου 2010 σε μια τελετή που διοργάνωσε ο οικονομικός ελεγκτής της Νέας Υόρκης Τζον Λιου, προς τιμήν της Εθνικής ανεξαρτησίας μας, τιμήθηκαν τρεις Ομογενείς από την παροικία μας για την κοινωνική προσφορά τους. Πρόκειται για τις κυρίες Γεωργία Καλοειδή, Ζωή Κουτσουπάκη και τον κ. Ντίνο Ράλλη.

Στην εκδήλωση αυτή η Ομοσπονδία έλαμψε δια της απουσίας της καθώς ούτε ένας εκπρόσωπος της δεν παρευρέθηκε, αδιαφορώντας αφενός για την πρόθεση της πολιτείας να μας τιμήσει σαν κοινότητα και αφετέρου για τα τιμώμενα πρόσωπα, που ομολογουμένως έχουν προσφέρει στην παροικία μας και κατ’ επέκταση στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Όμως το κλειστό παρεάκι των κκ Δ.Καλαμαρά και Π. Γαλάτουλα, διαφωνώντας με την επιλογή της πολιτείας που αποφάσισε να τιμηθεί και ο κ.Ν.Ράλλης, απείχαν από την εκδήλωση, θυσιάζοντας έτσι στο βωμό του εγωισμού τους, ανθρώπους που τύγχαναν και της δικής τους αποδοχής, όπως η Γεωργία Καλοειδή και η Ζωή Κουτσουπάκη.

Η δε αρνητική τοποθέτηση τους που αφορά στον Ν. Ράλλη, προκύπτει από την επιστολή χωρίς ημερομηνία που καθυστερημένα απέστειλαν, αφού όμως προηγήθηκε αρμοδίως από την πολιτεία, η κοινοποίηση των επιλεχθέντων ονομάτων που προανέφερα.

Όσον αφορά στην συγκεκριμένη διχαστική ενέργεια των διοικούντων την Ομοσπονδία, είναι γεγονός ότι προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς και τον αποτροπιασμό αρκετά μεγάλης μερίδας των μελών της, ενώ αναμένεται στην ερχόμενη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της, να ζητηθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για αυτή την στάση.

Βεβαίως ώσπου να έρθει αυτή η ημέρα των διευκρινίσεων από τους εμπνευστές- συντάκτες αυτής της επιστολής, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς, όσον αφορά την νομιμότητα αυτής της διχαστικής για την παροικία μας επιστολής, η οποία παράλληλα αποτελεί δυσφήμιση για τον Ν. Ράλλη.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα κ. Π. Γαλάτουλα, η απόφαση για την σύνταξη και αποστολή αυτής της επιστολής, πάρθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία απαρτίζεται από 10 αξιωματούχους και των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στην επιστολή που παραθέτω λίγο πιο κάτω. Ωστόσο από το καταστατικό λειτουργίας του οργανισμού, δεν προκύπτει το δικαίωμα λήψης αποφάσεων από την εκτελεστική επιτροπή χωρίς την συμμετοχή των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, ή έστω ακόμη και αυτής της οριακής πλειοψηφίας, που στην προκειμένη περίπτωση, έπρεπε να είναι τουλάχιστον 11 παρόντες. Το 15ο άρθρο του καταστατικού στην 8η παράγραφο αναφέρει τα εξής;

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. μπορεί να συνεδριάζει όταν κρίνει τούτο σκόπιμο ο Πρόεδρος ή ο νόμιμος αναπληρωτής του, για να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις επί σοβαρών θεμάτων στην Ολομέλεια του Δ.Σ. Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγείται στην Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου έκτακτα θέματα που χρήζουν αποφάσεως του Δ.Σ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ομολογία του κ. Π. Γαλάτουλα, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν έχει καμία νομιμότητα καθόσον δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα αποτελεί εμφανέστατη παραβίαση του καταστατικού, για την οποία οι θερμόαιμοι υπογράφοντες, θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Όμως τα κωμικοτραγικά γεγονότα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς όπως μου δήλωσε ο γενικός γραμματέας Π.Γαλάτουλας, του οποίου η υπογραφή φιγουράρει στο έγγραφο, ο ίδιος απουσίαζε από την συνεδρίαση αυτή, αλλά συμφωνώντας με το περιεχόμενο της, εξουσιοδότησε κάποιον να υπογράψει το έγγραφο αντί αυτού, σαν να ήταν παρών στην σύναξη. ……..

Σύμφωνα δε με έγκυρες πηγές, δεν ήταν ο μόνος που απουσίαζε από αυτή την σύναξη εκδίκησης, καθώς και άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, δεν έχουν ιδέα για την σύνταξη και αποστολή της επίμαχης επιστολής.(Ε.Μελέμη δημοσίων σχέσεων και Χ. Βουρνάς Α! αντιπρόεδρος)

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, ποια σκοπιμότητα υπαγόρευσε αυτή την ενέργεια και ποιους από τους διοικούντες την Ομοσπονδία τελικά εκφράζει;

Φαντάζομε όμως, ότι θα υπάρχουν τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης, στα οποία θα έχει καταγραφεί η παρουσία των παρόντων και η οποία θα στοιχειοθετεί ή όχι, την απαραίτητη πλειοψηφία για την λήψη αποφάσεων, καθώς και την αιτιολογία της αρνητικής εισήγησης για τον Ν. Ράλλη.

Και επειδή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της γενικής γραμματείας, υπάγεται η καταγραφή πρακτικών των συνεδριάσεων, θεωρώ ότι ο κ. Π. Γαλάτουλας οφείλει να παρουσιάσει τα στοιχεία του, καθώς και τις υπογραφές των παρευρισκομένων.

Όπως επίσης οφείλει και ο πρόεδρος Δ.Καλαμαράς, να αιτιολογήσει τους λόγους της μηδενικής παρουσίας του διοικητικού συμβουλίου από μια σημαντική για την παροικία εκδήλωση, για την οποία κλήθηκε έγκαιρα και επίσημα να συμμετάσχει σαν συνδιοργανωτής.

Όσον αφορά στην αρνητική εισήγηση του για την καταλληλότητα του κ. Ν. Ράλλη να τιμηθεί, θα πρέπει να παρουσιάσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν την γραπτή άρνηση του, ενημερώνοντας παράλληλα και την γενική συνέλευση των μελών του οργανισμού.

Μήπως ξέρει κάτι επιλήψιμο που δεν ξέρουμε ; Και αν υπάρχει κάτι, γιατί δεν το ανακοινώνει ;

Ωστόσο και αυτή η αψυχολόγητη συμπεριφορά των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τον πόλεμο φατριών, που υποβόσκει στο εσωτερικό της και έχει σαν αποτέλεσμα την απαξίωση του οργανισμού.

Για να διαβάσεται το γράμμα κάντε κλικ εδώ : http://www.hellenicvoiceny.com/images/rallis%20document.jpg

ΥΓ.

Ευτυχώς που σε λίγο καιρό ο σεμνοταπεινός θίασος τους, εγκαταλείπει την σκηνή εξουσίας, αφήνοντας για κληρονομιά, τα ίχνη της κακοδιαχείρισης και όλων των άλλων «αγαθοεργιών» που μηχανεύτηκαν. Ωστόσο λαμβάνοντας σαν αφορμή το τελευταίο τους μικρόψυχο κατόρθωμα, τους προτρέπω να κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά ας αποφασίσουν, αν πρέπει να συνεχίσουν να ασχολούνται με τα κοινά.

Σακης Σερετης

photo by Juan Beltran

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5126&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote