Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στις 700 μ.β. το spread- Φυγή από το Χ.Α.
Στις 700 μ.β. το spread- Φυγή από το Χ.Α. Εκτύπωση E-mail
27.04.10

Αλλεπάλληλα τα ρεκόρ στο spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού: Το απόγευμα της Τρίτης "σκαρφάλωσε" στις 700,2 μονάδες βάσης.

Την ίδια ώρα, "ματωμένο" είναι το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται κάτω από τις 1.700 μονάδες, με πτώση άνω του 6% (-11% ο τραπεζικός δείκτης). Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει αρνητικό κλίμα στα κεντρικά ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ με αρνητικό πρόσημο άνοιξε και η Wall Street. Μεγάλη πτώση και στο ευρώ έναντι του δολαρίου.

 
Η νευρικότητα που προκαλεί στις αγορές η στάση της Γερμανίας, αλλά και οι "φωνές" που θέλουν άμεσα την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δημιουργούν νέα ένταση τόσο στην αγορά ομολόγων, όσο και στην αγορά χρήματος. Τα δημοσιεύματα, τόσο στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι καταιγιστικά και δείχνουν το δρόμο προς την αναδιάρθρωση του χρέους.
 
Και αυτό παρά τις διαψεύσεις τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και του ΔΝΤ, αλλά και της Κομισιόν.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα διεθνή πρακτορεία, στα οποία γίνεται λόγος για μεταφορά της κρίσης σε Ισπανία και Πορτογαλία. Σε αμφότερες τις χώρες τα ταμπλό των Χρηματιστηρίων τους "βάφτηκαν" κόκκινα, ενώ η Πορτογαλία δέχεται έντονες πιέσεις και στον τομέα των spread, τα οποία ανήλθαν στις 227 μονάδες βάσεις.
 
 
 
Το 57% των Γερμανών θεωρούν "κακή απόφαση" την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Βερολίνο. Μόλις το 33% δηλώνουν θετικοί στην παροχή οικονομικής στήριξης.
 
 
Ύφεση άνω του 2% προβλέπει η ΤτΕ
 
Καμπανάκι για την ανεργία των νέων από την ΤτΕ
 
Μήνυμα αναγέννησης έστειλε ο Παπανδρέου
 
Ζούμε στιγμές εθνικής επιβίωσης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Είναι η ώρα των αποφάσεων, σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι όταν χρωστάς δεν είσαι ελεύθερος.

NOOZ.GR

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5116&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 27.04.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote