Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να δώσει «λευκή επιταγή» στην Ελλάδα
Η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να δώσει «λευκή επιταγή» στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
25.04.10

Η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει στη λήψη νέων σκληρών μέτρων πριν λάβει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αν δεν ενεργήσει κατ΄αυτόν τον τρόπο, θα θέσει σε κίνδυνο μια τέτοια στήριξη, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Το γεγονός ότι ούτε η ΕΕ ούτε η γερμανική κυβέρνηση έχουν λάβει απόφαση για παροχή βοήθειας, αυτό σημαίνει ότι η απάντηση μπορεί να είναι είτε θετική είτε αρνητική».

«Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το εάν η Ελλάδα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια το αυστηρό πρόγραμμα μέτρων εξοικονόμησης που έχει ξεκινήσει. Αυτό κατέστησα σαφές στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας», είπε ο Σόιμπλε.

Η Γερμανία θα μπορούσε να πει όχι στο αίτημα βοήθειας προς την Ελλάδα, αν η Αθήνα δεν εφαρμόσει τα προσεχή έτη μια «απαραίτητα αυστηρή πολιτική», επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Η Γερμανία «δεν είναι έτοιμη να δώσει λευκή επιταγή στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε απόψε, σε δηλώσεις του στη δημόσια γερμανική τηλεόραση.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια λευκή επιταγή», δήλωσε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF σε σχέση με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Δεν έχει διόλου συμφωνηθεί η Ελλάδα να λάβει βοήθεια από την Ευρώπη. Δεν υπογράφουμε λευκή επιταγή», επισήμανε.

«Μπορεί να υπάρξει βοήθεια, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος», πρόσθεσε.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5110&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote