Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ : Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ : Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ Εκτύπωση E-mail
24.04.10

Του Σάκη Σερέτη

 

Η φετινή αποστολή των Ελλήνων πολιτικών εκπροσώπων, που «τίμησαν» την παρέλαση στην Νέα Υόρκη, επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη με την παρουσία του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γρηγόρη Ψαριανού.

Απλός, ευθύς και προσιτός σαν χαρακτήρας, κέρδισε τις εντυπώσεις της νεολαίας των Ελληνοαμερικανών, ενώ ήταν και ο μοναδικός βουλευτής που παρακολούθησε την παρέλαση μας μέχρι το τέλος της, την ώρα που οι άλλοι λαλίστατοι Εθνοπατέρες της βουλής των Ελλήνων, αποχώρησαν από την εξέδρα των επισήμων νωρίς-νωρίς. Αποστασιοποιημένος από την κλασική νοοτροπία των Ελλήνων πολιτικών που μας επισκέπτονται κατά καιρούς και μας «λιβανίζουν»με τα τετριμμένα σχόλια, ενώ μετά «μην τον είδατε τον Παναή», έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελληνική παιδεία και τα γράμματα ,καθώς και για τα πολιτιστικά δρώμενα της παροικίας μας.

Γεγονός που έκανε πράξη, επισκεπτόμενος το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια, όπου παρακολούθησε την θεατρική παράσταση «επικίνδυνο παιχνίδι»,το βράδυ της Παρασκευής 16 Απριλίου.

Ενθουσιασμένος από την ποιότητα του έργου και την ερμηνεία των ηθοποιών, έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης, όπως επίσης και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, για την πολιτιστική προσφορά τους στην Ελληνική τοπική κοινότητα. Εξέφρασε δε και την επιθυμία, για μελλοντική γέφυρα συνεργασίας μέσω του Κ.Ε.Π., με διάφορα θεατρικά σχήματα και μουσικούς από την Ελλάδα.

Ευχάριστη έκπληξη για τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αποτέλεσαν οι συνομιλίες με αρκετούς από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι τον αναγνώρισαν μέσω των ραδιοφωνικών του εκπομπών στο ραδιόφωνο του Αντέννα και τον παρότρυναν «να συνεχίσει να τα λέει με τον ίδιο ρυθμό».

Καλεσμένος στο ραδιόφωνο του Hellas fm στην πρωινή εκπομπή του Μανώλη Κουρουπάκη, παρέδωσε μαθήματα δημοκρατίας με πολλούς αποδέκτες, ενώ αναφερόμενος στα θέματα Πολιτισμού, Παιδείας ,Ιθαγένειας καθώς και των διαχρονικών οικονομικών σκανδάλων που ταλανίζουν την Ελλάδα, έδωσε το δικό του στίγμα με ρεαλιστικές τοποθετήσεις, γεγονός που εξέπληξε τους ακροατές.

«Αυτοί που τα φάγανε, αυτοί να πληρώσουν ,υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις για όλους τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων, καθώς και όλων των υπουργείων. Οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Δημοσίας τάξεως και Εθνικής Άμυνας με τους εξοπλισμούς και τα εξοπλιστικά προγράμματα, έχουν ονόματα. Τα Βατοπέδια, η Ζήμενς, τα Ομόλογα και το χρηματιστήριο, επίσης έχουν, όμως χρειάζεται και η ανάλογη πολιτική βούληση, εκ μέρους των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας στον καταλογισμό ευθυνών », τόνισε με νόημα .

Αναφερόμενος δε στον ρόλο των οικονομικών συμφερόντων, δήλωσε ότι «δυστυχώς συγκυβερνούν με την κεντρική εξουσία στην Ελλάδα, της οποίας αρκετοί εκπρόσωποι, φοβάμαι ότι λατρεύουν το χρήμα».Παράλληλα αναφέρθηκε και σε κάποιους μεγαλο-δημοσιογράφους, «οι οποίοι βάσταγαν φανάρι στο φαγοπότι και κράταγαν τσίλιες στην αρπαγή, με αντάλλαγμα να γλύψουν και αυτοί κανένα κοκαλάκι. Σήμερα δε που η Ελλάδα έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο της πτώχευσης, έχω βαρεθεί να ακούω εν χoρώ, υπουργούς πρώην και νυν, καθώς και όλους αυτούς τους μεγαλο-δημοσιογράφους, να παραδέχονται εκ των υστέρων ότι έγιναν λάθη.

Κάτι σωστό έγινε όλα αυτά τα χρόνια;

Αναγνωρίζω ότι την περίοδο 1974-1977 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και 1981-1985 επί Ανδρέα Παπανδρέου, έγιναν σοβαρές τομές για το καλό της χώρας, όμως από εκεί και μετά, επικράτησε ένα τεράστιο αλισβερίσι και έγινε ένα μεγάλο φαγοπότι.

Τεράστια ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπήκαν στην Ελλάδα και κατασπαταλήθηκαν, καταλήγοντας σε τρύπιες τσέπες και μαύρες σακούλες. Δεν έγιναν αναπτυξιακά έργα, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, εργοστάσια, ούτε καν σχολεία και νοσοκομεία. Αντίθετα καταλήξανε σε off shore εταιρίες και τράπεζες του εξωτερικού».

Όσον αφορά στην απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, δήλωσε ότι « θεωρείτε αυτονόητο δικαίωμα και εμείς είμαστε αρνητές», ενώ έφερε σαν παράδειγμα τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών σε Αμερική και Αυστραλία, όπου αποκτούν απευθείας με την γέννηση τους την Αμερικανική η την Αυστραλιανή υπηκοότητα.

Στο θέμα της ψήφου των αποδήμων ο Γρηγόρης Ψαριανός τόνισε ότι, «τα κόμματα εξουσίας αρνούνται το δικαίωμα αυτό, γιατί θέλουν τους απόδημους να ψηφίζουν εμάς από την Ελλάδα. Ωστόσο εάν δοθεί το δικαίωμα ψήφου, θεωρώ ότι θα πρέπει να εκλέγονται δικοί σας αντιπρόσωποι από τις περιφέρειες σας. Αν όμως τελικά, δεχθούν την εκλογή των δικών σας αντιπροσώπων στο κοινοβούλιο, να είστε σίγουροι ότι πάλι τα κόμματα εξουσίας θα τους υπαγορεύουν τι θα κάνουν».

Κερασάκι στην τούρτα της ραδιοφωνικής παρουσίας του βουλευτή, «οι ιδιοκτήτες εργολάβοι των περισσοτέρων ΜΜΕ στην Ελλάδα που κάνουν πολιτική. Έτσι παρατηρείτε το φαινόμενο, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αναλαμβάνουν δημόσια έργα, η ακόμη και να προμηθεύουν με οπλικά συστήματα τις ένοπλες δυνάμεις.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5108&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 04.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων