Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΨΗΦΟΥ Εκτύπωση E-mail
09.09.07

 

Του Σάκη Σερέτη

Σε κάτι λιγότερο απο επτά ημέρες οι Ελληνες ψηφοφόροι,θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα απο την φωτιά και να αποφασίσουν, ποιό κόμμα θα διαχειριστεί τις τύχες τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια .

Αυτή την στιγμή η Ελλάδα των πυρκαγιών, βιώνει την μεγαλύτερη καταστροφή της τελευταίας εικοσαετίας και το αίσθημα της κατάρευσης του κρατικού μηχανισμού, εχει κυριεύσει ολους τους αυριανούς εκλέκτορες της εξουσίας,εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται ακόμα σε διακοπές.

H επιστροφή ομως απο τις ευχάριστες διακοπές σε συνδιασμό με την προκύρηξη των εκλογών,θα σημάνει και την επαναφορά στην ρεαλιστική πραγματικότητα,καθώς θα πρέπει να αρχίσουν να προβληματίζονται ποιό κόμμα θα ψηφίσουν.

Ο προεκλογικός αγώνας βρίσκεται σε έξαρση  και παρά τις θλιβερές εικόνες  της φωτιάς που προβάλλουν τα κανάλια,με έκπληξη διαπιστώνουμε οτι πάντα υπάρχει τηλεοπτικός χρόνος, ώστε να περάσει το μήνυμα της χαμένης ψήφου(που αφορά τα μικρά κόμματα), που προωθείται απο τα δύο μεγάλα κόμματα.εξουσίας και εχει σαν κύριο στόχο, να εγλωβίσει τους ψηφοφόρους να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθεί οτι τα μικρά κόμματα διαθέτουν μηχανισμούς εξουσίας,ομως αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και ο καθένας, μπορεί ψηφίζοντας ενα μικρότερο κόμμα, να εκφράσει  εμπράκτως την διαμαρτυρία του αποφεύγοντας την εύκολη λύση της αποχής που συνήθως προσμετράται υπέρ του πρώτου κόμματος.

Μια πολυκομματική σύνθεση του κοινοβουλίου, εξασφαλίζει τις καλύτερες προϋποθέσεις για σωστό ελεγχο του κυβερνώντος κόμματος και δίνει την ευκαιρία στον ψηφοφόρο να επιλέξει,στέλνοντας παράλληλα  το μήνυμα του στα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας.

Τα σενάρια της ακυβερνησίας που πλέκουν οι διάφοροι πολιτικοί,ανήκουν στο παρελθόν και δεν εχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα,απλούστατα οι σημερινοί ηγέτες θα προτιμούσαν να ειχαν μια ήρεμη και λιγότερο αγχωτική θητεία,που τους εξασφαλίζει ο χαλαρός κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=510&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote