Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Εκτύπωση E-mail
20.04.10

Του Σάκη Σερέτη

 

 Σφαγείς και αμνοί σε εναλλασσόμενους ρόλους,  συνεχίζουν την παράσταση του τοπικού δράματος, που έχει σαν κεντρικό ζητούμενο  την "σωτηρία" της  Ομοσπονδίας  Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης. Παρόλο που πέρασαν οι θρησκευτικές μέρες των παθών και της περισυλλογής, οι "ανησυχούντες" πρώην και νυν γαλάζιοι  "τομεάρχες" του  θεσμού, εξακολουθούν να βαδίζουν στον δικό τους Γολγοθά, αναζητώντας πλέον επίσημα μετά και απο την λήξη της παρέλασης, την πολυπόθητη σύνθεση του νικηφόρου συνδυασμού καθώς και τον επόμενο επικεφαλής του.

Ωστόσο  η τελική επιλογή του ηγέτη που θα αναλάβει  να κατακτήσει το κάστρο της εξουσίας ,αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, καθώς πολλά θα είναι τα παλικάρια που θα σφαχτούν στην ποδιά της προεδρίας, ενώ  δεν αποκλείεται  μέσω των αναγκαστικών συμβιβασμών να προκύψει και κανένα αουτσάιντερ.

Στην αφετηρία των υποψηφίων  για την  εξουσία, υπάρχουν μέχρι τώρα δυο συνδυασμοί  που έχουν εκδηλώσει  ενδιαφέρον και  οι επικεφαλής τους, φέρεται πως θα  είναι ο κ. Δημήτρης Καλαμαράς και ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας. Όμως επειδή τα εκλογικά κουκιά που κατέχουν δεν φαίνονται αρκετά για να τους  χαρίσουν την αυτοδυναμία, αυτομάτως στο στόχαστρο και των δυο μονομάχων, μπαίνουν εξ ορισμού οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι, που αριθμητικά κυμαίνονται μεταξύ 35-50 αντιπροσώπων και προφανώς  αυτοί  θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα.

Όμως αυτοί  οι αντιπρόσωποι, θεωρώ ότι  βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση επιλογής, καθόσον θα κληθούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση,  χωρίς  δεσμεύσεις  σε κάποια   κομματική γραμμή, που θα  τους επέβαλλε να υποστηρίξουν τις αποφάσεις των εγχώριων κομματαρχών .Το είδαμε άλλωστε και αυτό το έργο στις προηγούμενες εκλογές, όταν οι προοδευτικοί του Πασόκ  απο το Μπρούκλιν    Σ. Γαρυφάλλης,Ν. Κωστόπουλος   συμμάχησαν τελείως αψυχολόγητα   με  την "γαλάζια" και βάλε  παράταξη των  Δ. Καλαμαρά και Π. Γαλάτουλα και   καταψηφίζοντας τους ομοϊδεάτες  "συντρόφους" τους, ανέτρεψαν  το αποτέλεσμα των εκλογών, στερώντας έτσι  την μοναδική ευκαιρία στην Ομοσπονδία να αλλάξει το ρυτιδιασμένο  πρόσωπο της. "Συντροφικά" μαχαιρώματα  και  "γαλαζο- πράσινες" λυκοφιλίες, περιείχε  λοιπόν το μενού της τελευταίας κομματικής χορηγίας στην τόνωση του θεσμού της Ομογένειας, αποδεικνύοντας  ουσιαστικά την  ανικανότητα των εγχώριων εκπροσώπων  του Πασόκ και της Νέας Δημοκρατίας, για την αναβάθμιση και εκδημοκρατισμό  της Ομοσπονδίας. Όσον αφορά στα ουσιαστικά  αποτελέσματα  αυτής της δικομματικής συνεργασίας, μια πρόχειρη  ματιά στα πρακτικά των συνεδριάσεων  του διοικητικού συμβουλίου (αν υπάρχουν βέβαια),θα επιβεβαιώσει την  λαϊκή φιλοσοφία που λέει "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα".

 Όλα αυτά βέβαια αποτελούν μια σύντομη περιγραφή του αμαρτωλού σκηνικού, καθώς η καταγραφή όλων των "κατορθωμάτων" τους θα απαιτούσε την συγγραφή ογκωδέστατου  βιβλίου. Όμως το  τελευταίο "κατόρθωμα" της σημερινής διοίκησης του κ. Καλαμαρά  δείχνει να απασχολεί όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους, καθώς μέχρι σήμερα  δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο κατάλογος των ταμειακώς  τακτοποιημένων συλλόγων ,οι οποίοι σύμφωνα με το καταστατικό, θα πρέπει να έχουν πληρώσει την συνδρομή τους στην Ομοσπονδία μέχρι την 31 Μαρτίου 2010. Ούτως ώστε  να  μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι  στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.

Σημειωτέων  ότι αυτός ο κατάλογος, αποτελεί υποθετικά την πυξίδα διαφάνειας των εκλογών και  θα έπρεπε  να έχει ήδη καταρτιστεί και να υπάρχει  ανηρτημένος στα γραφεία της Ομοσπονδίας ,όπως  επίσης θα έπρεπε, να έχει δοθεί σε όλα τα Ομογενειακά  Μ.Μ.Ε. για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, γεγονός που δημιουργεί μια σειρά από αναπάντητα ερωτηματικά ,ενώ παράλληλα  δημιουργεί υποψίες  για εκλογομαγειρέματα  όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο σημερινός πρόεδρος κ. Δ. Καλαμαράς  και ο κλειστός περίγυρος του, έχοντας σαν αμυντικό όπλο την εγκυρότητα και τον "έλεγχο"απο την συμβουλευτική επιτροπή αυτού του καταλόγου, καθυστερούν  έντεχνα την επιβεβλημένη  δημοσιοποίηση του, σύροντας  αργά- αργά, τον χορό  των "περίεργων" διαπραγματεύσεων που έχουν ήδη αρχίσει.

Παράλληλα όμως, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις  για τις  κυοφορούσες  προτροπές μιας ομάδας  παροπλισμένων παραγόντων, που στο όνομα της "ενότητας" και της "συμφιλίωσης", προωθούν  παράνομα και αντικαταστατικά την εισβολή από το παράθυρο και συμμετοχή  στις επερχόμενες εκλογές, κάμποσων ανενεργών συλλόγων.

Ωστόσο μπορεί οι διαχειριστές του θεσμού να βρίσκονται εξ ορισμού σε πλεονεκτική θέση και να προσπαθούν με τα γνωστά τερτίπια τους, να ξαναμεγαλώσουν  την κομματική πίττα των "γαλάζιων" ψηφοφόρων τους, όμως  θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι αντί για μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές που θεωρούν τους εαυτούς τους, μεταβάλλονται σε κλώνους  ενός άρρωστου συστήματος με  ημερομηνία λήξεως.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5093&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote