Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους οι Αμερικανοί
Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους οι Αμερικανοί Εκτύπωση E-mail
20.04.10

Το υψηλότερο ποσοστό δυσπιστίας, στα τελευταία 50 χρόνια, των Αμερικανών πολιτών απέναντι στην κυβέρνησή τους καταγράφεται σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες. Περίπου το 80% των Αμερικανών πολιτών δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται ότι η κυβέρνησή τους λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις,

Σύμφωνα με έρευνα του κέντρου Pew, μόνο το 22% των Αμερικανών δήλωσε ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση "σχεδόν πάντα" ή "τις περισσότερες φορές".

Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε σταθερή κατιούσα πορεία από το 73% που ήταν το 1958 την εποχή που διοικούσε ο Αϊζενχάουερ. Τότε για πρώτη φορά ετέθη σε δημοσκόπηση το ερώτημα της "εμπιστοσύνης" στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Περίπου το 25% είχε θετική άποψη για το Κογκρέσο, το μικρότερο καταγεγραμμένο ποσοστό εδώ και μια 25ετία, ενώ λιγότερο από το 40% δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα κάνει "εξαιρετική" δουλειά ή απλά "καλή" δουλειά.

Επίσης το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε "απογοητευμένο" με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ένα 21% δήλωσε ότι είναι "οργισμένο".

Το 43% των Ρεπουμπλικανών, το 50% των ανεξάρτητων που όμως συγκλίνουν με τις απόψεις των Ρεπουμπλικανών και το 57% αυτών που συμφωνούν με το κίνημα του Κόμματος του Τσαγιού (πρόκειται για πολιτικό κίνημα κατά της αύξησης της φορολογίας που πήρε το όνομά του από την εξέγερση του 1773 στη Βοστώνη κατά των αποικιακών φόρων που είχαν επιβάλει οι Βρετανοί), δηλώνουν ότι η κυβέρνηση αποτελεί σοβαρή απειλή των προσωπικών τους ελευθεριών.

Το ίδιο πιστεύει το 18% των Δημοκρατικών, το 21% των ανεξάρτητων που όμως συγκλίνουν με τις απόψεις των Δημοκρατικών και το 9% όσων διαφωνούν με το κίνημα του Τσαγιού.

Το πρώτο μέρος της έρευνας από το κέντρο Pew, διεξήχθη από τις 11 έως και τις 21 Μαρτίου με δείγμα 2,505 πολιτών. Τρεις ακόμη συμπληρωματικές έρευνες έγιναν από την 1η έως και την 11η Απριλίου με δείγμα χιλίων πολιτών στην κάθε περίπτωση.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5091&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote