Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Σίγησε» για πάντα Εκτύπωση E-mail
07.09.07
Εχασε τελικά τη μάχη ο Ιταλός σταρ της όπερα, Λουτσιάνο Παβαρότι, για πολλούς ο σημαντικότερος τενόρος της γενιάς του.

Ο ηλικίας 71 ετών τενόρος, που έχει βοηθήσει στην διάδοση της όπερας και έχει παρουσιαστεί μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια σε όλο τον κόσμο, άφησε την τελευταία του πνοή τη νύχτα, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης. 

«Στο σπίτι του, στην εξοχή κοντά στη Μόντενα, την ιδιαίτερη πατρίδα του ήθελε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο Λουτσιάνο Παβαρότι», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Τζόρτζιο Πίγκι, ο οποίος πρόσθεσε πως η κηδεία του διάσημου τενόρου θα γίνει το Σάββατο στον καθεδρικό ναό της πόλης..

«Ο Παβαρότι ήθελε να πεθάνει σπίτι του. Τον είδα την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν καταβεβλημένος από την αρρώστια, αλλά είχε όρεξη για κουβέντα. Μιλήσαμε ακόμα και στην τοπική διάλεκτο», πρόσθεσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στη βόρεια Ιταλία.

 Ο Παβαρότι υποβλήθηκε σε εγχείριση για καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιούλιο του 2006. Τον περασμένο μήνα ο τενόρος εισήχθη σε νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και μετά από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων πήρε εξιτήριο, στις 25 Αυγούστου για να αποσυρθεί στη βίλα του, στη Μόντενα.

 Η είδηση του θανάτου του ανάγκασε την αστυνομία της Μοντενα να αποκλείσει την περιοχή που βρίσκεται η βίλα του για να εμποδίσει τους θαυμαστές του να πλησιάσουν. Ο Παβαρότι, ο σημαντικότερος τενόρος της γενιάς του, κέρδισε τη φήμη με μια μοναδική του εμφάνιση στο Κόβεν Γκάρντεν το 1963.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=509&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 07.09.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote