Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπακωνσταντίνου: «Θα ενεργοποιήσουμε γρήγορα το μηχανισμό στήριξης, αν χρειαστεί»
Παπακωνσταντίνου: «Θα ενεργοποιήσουμε γρήγορα το μηχανισμό στήριξης, αν χρειαστεί» Εκτύπωση E-mail
20.04.10

Οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν σχετικά με τον μηχανισμό στήριξης, ήταν το θέμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για το Συμβούλιο Ecofin, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη, και τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Ο υπουργός είπε η συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την εξειδίκευση του μηχανισμού έχει αναβληθεί για μερικές μέρες, εξαιτίας του προβλήματος στις διεθνείς αερομεταφορές και προσέθεσε ότι «ελπίζουμε να ξεκινήσει την Τετάρτη.»

Η συζήτηση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, υποστήριξε, «γιατί θα δώσει τη δυνατότητα, αν αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού, να κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα.»

» Από εκεί και πέρα, εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας, που είναι ο προϋπολογισμός, οι διαρθρωτικές αλλαγές και όλα εκείνα τα μέτρα, που κάνουν την οικονομία πιο δυνατή», κατέληξε.

Στελέχη του ΔΝΤ έχουν πει ότι η αποστολή θα διαρκέσει τουλάχιστον 15 ημέρες και στη συνέχεια η όποια συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από το ΔΣ του Ταμείου.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5089&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote