Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2010
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2010 Εκτύπωση E-mail
17.04.10

Της Χαράς Σαριδάκη

Αισιόδοξα κρίνονται τα μηνύματα από πλευράς συμμετοχής στην φετινή παρέλαση στην 5η λεωφόρο, παρά την οικονομική κρίση και την πρόσφατη περικοπή του 25% στο μήκος της διαδρομής από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης

Η τελευταία συγκέντρωση των Ομογενών για τις προετοιμασίες της παρέλασης ,είχε μεγάλη συμμετοχή από πλευράς κόσμου, γεγονός που απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι αρκετοί φορείς περίμεναν την τελευταία στιγμή να δώσουν το παρών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι συμμετοχές των πεζοπόρων τμημάτων έφτασαν στις 100,ενώ τα τροχοφόρα άρματα των συλλόγων και των διαφόρων επιχειρήσεων υπολογίζονται γύρω στα 45. Όσον αφορά στις φιλαρμονικές που θα πλαισιώσουν τα πεζοπόρα τμήματα κατά την διάρκεια της παρέλασης ,ανακοινώθηκε οτι θα είναι γύρω στις 17,ενώ εφέτος για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια, δεν συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, καμία φιλαρμονική των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η οικονομική αναφορά που δόθηκε από τον κ Γιάννη Αντζουλή και την κ. Μαρία Ζία υπευθύνων του ταμείου της παρέλασης, αναφέρει το ποσόν των 96.000 δολαρίων να υπάρχει κατατιθέμενο στον τραπεζικό λογαριασμό, ενώ μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί οικονομικές υποχρεώσεις που άγγιξαν το ποσόν των 48.000 δολαρίων. Όσον αφορά στα χρήματα που απαιτούνται για την δίωρη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης, ο κ.Αντζουλής ανέφερε οτι εχει συγκεντρωθεί το ποσόν των 70.000 δολαρίων

Την διάθεση 4.000 λαχνών ανακοίνωσε η υπεύθυνη του λαχείου κ. Ελένη Ψαρρά, ενώ μέχρι στιγμής εχουν εισπραχθεί 11.000 δολάρια από τις πωλήσεις του. Παράλληλα, ευχαριστώντας όλους τους αρωγούς για την συμμετοχή και προσπάθεια προώθησης του λαχείου η κ. Ελένη Ψαρρά, κάλεσε τους παρευρισκομένους να βοηθήσουν όσο μπορούν στο λαχείο, προκειμένου να διατεθούν και τα υπόλοιπα 1.000 που έχουν απομείνει. Όσον αφορά στο καθιερωμένο λεύκωμα που για εφέτος είναι αφιερωμένο στην επέτειο συμπλήρωσης 2.500 χρόνων του Μαραθωνίου ,οι "δολαριομεταγγίσεις" όπως τις ονομάζει ο κ. Φρίξος Γκούσης υπεύθυνος αυτής της προσπάθειας, άγγιξαν το ποσόν των 40.000 δολαρίων. Μια μουσική βραδιά για τους νέους με απώτερο σκοπό την οικονομική στήριξη της παρέλασης, έγινε την Τετάρτη 14 Απριλίου στο Atrium Cafe του Μανχάταν ,σε συνεργασία με το Ωνάσειο κέντρο και την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και τα αποτελέσματα αυτής της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο διοργανωτή κ. Δ. Σιώκη, κρίνονται ικανοποιητικά για το μέλλον. Τα έσοδα της εκδήλωσης άγγιξαν τις 10.000 δολάρια , ενώ η συμμετοχή των νέων ήταν ενθαρρυντική.

Δυναμικό παρών στην χθεσινή συγκέντρωση, έδωσαν τα μέλη του αγήματος των Ευζώνων που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση καθώς και μια τριμελής αντιπροσωπεία εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου, αποτελούμενη απο τους κ. κ. Ιωάννη Διαμαντίδη (Πασόκ) , Σπύρο Ταλιαδούρο και Ιωάννη Τραγάκη (Ν.Δ.),οι οποίοι μετέφεραν τους χαιρετισμούς της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Αισιόδοξη όπως πάντα, η γενική πρόξενος της Ελλάδας πρέσβης Αγη Μπαλτά, αφού συνεχάρη την Ομογένεια για την επιλογή του κ.Φίλιπ Κρίστοφερ σαν τελετάρχη της φετινής παρέλασης ,εστιάστηκε στα "οιδοποιά" θετικά στοιχεία συμμετοχής στην διοργάνωση της παρέλασης ,της κ. Μέμης Σταθάτου και Γεώργιου Τσούλια, που αποτελούν το δίδυμο των προέδρων της επιτροπής παρελάσεως και τους οποίους ευχαρίστησε για την μεγάλη τους προσπάθεια. Η φετινή μείωση της διαδρομής της παρέλασης, ίσως να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην διεξαγωγή της, ανέφερε ο κ.Ηλίας Τσεκερίδης ζητώντας παράλληλα την κατανόηση και συνεργασία των Ομογενών. Χαρακτηριστικά τόνισε οτι ,οι κάτοχοι προσκλήσεων για τις εξέδρες των επισήμων ,μετά την δεξίωση απο το ξενοδοχείο Pierre, θα πρέπει να κατευθυνθούν στην 70η οδό απο την λεωφόρο Madison, για να περάσουν προς την 5η λεωφόρο που θα βρίσκονται οι εξέδρες των επισήμων. Το Σάββατο 17 Απριλίου, θα διεξαχθεί στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια, η παρουσίαση Ελληνικών χορών από τα 26 χορευτικά συγκροτήματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενω το παρών θα δώσει και τμήμα των Ευζώνων, που θα πραγματοποιήσει επίδειξη αλλαγής φρουράς, καθώς και μια λεπτομερή ανάλυση της στολής τους. Την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο κ. Κ. Μαραγκουδάκης όπως και πέρυσι ,έχοντας σαν συμπαραστάτες την Ε.Τζουμάκα και την Ρ. Παπαδοπούλου.

Όσον αφορά στην επίσημη έναρξη της παρέλασης που θα γίνει την Κυριακή 18 Απριλίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν ,ορίστηκε γύρω στις 1:00 με 1:30 το μεσημέρι.Η δε τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι 9 θα αρχίσει στις 2:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει για δυο ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στην διεξαγωγή της παρέλασης ,τηλεφωνήστε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο (718) 204-6500.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5077&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote