Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνδέει παιδεραστία και... ομοφυλοφιλία!
Συνδέει παιδεραστία και... ομοφυλοφιλία! Εκτύπωση E-mail
16.04.10

Λάδι στη φωτιά των σκανδάλων που πλήττουν το Βατικανό έριξε χθες το δεξί χέρι του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ υποστηρίζοντας πως η παιδεραστία ταυτίζεται με την ομοφυλοφιλία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία, ο υπ. Εξωτερικών του Βατικανού, Ταρτσίζιο Μπερτόνε, προσπάθησε να αποσυνδέσει την αγαμία των κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας με τα σκάνδαλα παιδεραστίας που πλήττουν τους εκκλησιαστικούς κόλπους το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Μπερτόνε, «πολλοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι απέδειξαν πως δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αγαμίας των καθολικών ιερέων και παιδεραστίας. Πολλοί άλλοι, όμως, έδειξαν ότι ομοφυλοφιλία και παιδεραστία συνδέονται».

Παρά το γεγονός ότι το Βατικανό έλαβε αποστάσεις από τον Μπερτόνε, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο Πάπας Βενέδικτος ενστερνίζεται τις απόψεις του. Η συνέντευξη δόθηκε λίγες ώρες μετά από νέες αποκαλύψεις στη Γερμανία για τη σεξουαλική κακοποίηση 100 μαθητών στο μοναστήρι Ετάλ μέχρι και τη δεκαετία του 90’. Το συγκεκριμένο μοναστήρι υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή του Μονάχου και του Φρέιζινγκ, της οποίας ηγούνταν ο Βενέδικτος την περίοδο 1977-1982.

Οι δηλώσεις του Μπερτόνε πυροδότησαν οργισμένες αντιδράσεις. Η ιταλική οργάνωση για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Ομοφυλοφίλων υπογράμμισε πως «η εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας είναι κατάπτυστη και αντιεπιστημονική», ενώ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος Βάλτερ Βελτρόνι επισημαίνοντας πως «κάθε παραλληλισμός μεταξύ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας είναι άδικος και επικίνδυνος».

ΕΤΗΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5074&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >