Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow Έχουν κινητό τηλέφωνο, δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα
Έχουν κινητό τηλέφωνο, δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα Εκτύπωση E-mail
15.04.10

Πολύ περισσότεροι είναι οι Ινδοί που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο συγκριτικά με το ποσοστό των πολιτών της χώρας που έχει πρόσβαση σε τουαλέτες. Αυτό υποστηρίζει έρευνα του ΟΗΕ για τους τρόπους βελτίωσης των υγειονομικών υποδομών στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στην Ινδία, με πληθυσμό 1,2 δισ. κατοίκων, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας είναι 563 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα όμως, μόνο 366 εκατομμύρια, δηλαδή ποσοστό 31%, είχε πρόσβαση σε τουαλέτα το 2008.

"Είναι τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι στην Ινδία, μια χώρα αρκετά πλούσια σήμερα, ο μισός πληθυσμός περίπου να έχει κινητό τηλέφωνο, και οι περισσότεροι από τους μισούς Ινδούς να μην έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα, είναι θέμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας" σχολίασε ο Ζαφάρ Αντίλ, ο διευθυντής του οργανισμού Πανεπιστήμιο του ΟΗΕ, το οποίο ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης.

Κονδύλια ύψους 358 δισ. δολάρια πρέπει να επενδυθούν σε όλο τον κόσμο ως το 2015 για να επιτευχθεί η μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που ζουν χωρίς να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υγειονομικές εγκαταστάσεις σε σχέση με το 2008.

Όπως υπογραμμίζει ο Αντίλ, οι κατάλληλες υγειονομικές εγκαταστάσεις "σώζουν ζωές, ιδιαίτερα των νέων, βελτιώνουν τη ζωή και βοηθούν, περισσότερο από κάθε άλλη επένδυση, την Ινδία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση, να βγουν από τη φτώχεια".

Με βάση την έρευνα του Πανεπιστημίου του ΟΗΕ, η κατασκευή μιας τουαλέτας στοιχίζει κατά μέσον όρο 300 δολάρια, συμπεριλαμβανημένου του κόστους των εργασιών.

Κάθε δολάριο που ξοδεύεται για τις υγειονομικές υποδομές επιτρέπει την εξοικονόμηση ως και 34 δολαρίων κυρίως στις δαπάνες στην υγεία και τον αγώνα κατά της φτώχειας

ενετ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5071&Itemid=31

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων