Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Πόλεμος» για την υπόθεση Ζαγοριανού
«Πόλεμος» για την υπόθεση Ζαγοριανού Εκτύπωση E-mail
15.04.10

«Υβριστική και χυδαία» χαρακτηρίζει ο Κ. Μητσοτάκης, την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης στην απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο Πρωτοδίκης και 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.«Λυπηρό που ανέλαβε την υπεράσπιση του Αρείου Πάγου ο Κ. Μητσοτάκης» απάντησε ο Χ. Καστανίδης. Την αποπομπή του υπουργού ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάζοντας χθες την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει: "Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας.Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη".

Σημειώνεται ότι ο Ν. Ζαγοριανός διώκεται για τους χειρισμούς του στη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens.

Στη γραπτή δήλωσή του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και πρώην πρωθυπουργού,  Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αναφέρεται:

 

Δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα η χυδαία, υβριστική επίθεση του υπουργού της Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι "στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας".

 

Η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης- αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου έχει χρέος να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη. Άλλωστε η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου- και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη- "είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας.

 

«Είναι λυπηρό που ανέλαβε την υπεράσπιση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο κ. Κ. Μητσοτάκης». Αυτό ανέφερε, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό.

 

Πυρά και από τη Ν.Δ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Πειραιά, Αναστάσιος Νεράντζης, έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και συνταγματική εκτροπή.

Συγκεκριμένα, ο Aν. Νεράντζης δήλωσε:

 

Το ΠΑΣΟΚ απεκάλυψε πλέον το πραγματικό του πρόσωπο. Θέλει μια Δικαιοσύνη «αλά καρτ», που να τη μέμφεται, όταν δεν το συμφέρει και να την επαινεί, όταν το ωφελεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης είναι υπότροπος. Πριν από λίγες μέρες κατηγόρησε και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιατί αυτή, με μεγάλη πλειοψηφία, χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις διάταξες του Σχεδίου Νόμου, περί μεταβολής του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Έτσι, ο κ. Καστανίδης μετατρέπεται σε επικίνδυνο εχθρό της Δικαιοσύνης, αν και το Σύνταγμα τον έχει τάξει ως φύλακα του κύρους και της ανεξαρτησίας αυτής. Ποιος όμως θα μας φυλάξει από τέτοιους φύλακες; «Αιδώς Αργείοι». Καταγγέλλοντας δριμύτατα τα έργα και τις ημέρες του, καλούμε τον Πρωθυπουργό να αποσύρει αμέσως τον θεσμικά απαράδεκτο Υπουργό Καστανίδη, πριν μας πλήξουν και άλλα δεινά.

ENET

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5070&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote