Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χάος στις αερομεταφορές λόγω ηφαιστείου
Χάος στις αερομεταφορές λόγω ηφαιστείου Εκτύπωση E-mail
15.04.10

Κλειστός θα παραμείνει από τις 11.00 - 17.00 ώρα Γκρίνουιτς ο βρετανικός εναέριος χώρος, όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Οι Αρχές της Δανίας έκλεισαν το εναέριο χώρο επάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και ετοιμάζονται να διακόψουν κάθε εναέρια κυκλοφορία το μεσημέρι εξαιτίας των νεφών της στάχτης που προέρχονται από την έκρηξη του ηφαιστείου στη νότια Ισλανδία.

"Κλείσαμε τον εναέριο χώρο επάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και υπολογίζουμε να κλείσουμε στις 11.00 ώρα Γκρίνουιτς τον εναέριο χώρο κοντά στο βορειο-δυτικό τμήμα της Γερμανίας" δήλωσε ο Μπο Πέντερσεν , εκπρόσωπος της Naviair, της υπηρεσίας ελέγχου ενάεριας κυκλοφορίας της Δανίας.

Ακυρώσεις πτήσεων ανακοινώθηκαν και στα αεροδρόμια του Χίθροου, του Γκάτγουικ, του Κάρντιφ, του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ, του Νιουκάστλ, του Στάνστεντ, του Μπέρμινγκχαμ και του Μπρίστολ, ενώ κλειστά είναι και όλα τα αεροδρόμια της Σκωτίας.

Σε ακυρώσεις πτήσεων έως και το πρωί της Παρασκευής από και προς το Λονδίνο προχωρούν οι αεροπορικές εταιρείες Easy Jet και British Airways.

Συγκεκριμένα, από το Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοινώθηκε πως ακυρώνονται οι ακόλουθες πτήσεις:

Easy jet

  • 14.40 από Αθήνα προς Γκάτγουικ
  • 18.20 (τοπική ώρα) από Γκάτγουικ προς Αθήνα
  • 19.00 από Αθήνα προς Γκατγουικ

British Airways

  • 19.10 από Αθήνα προς Χίθροου
  • 2.25 (τοπική ώρα -ξημερώματα 16/4)από Χίθροου προς Αθήνα
  • 8.15 (16/4) από Αθήνα για Χίθροου

H British Airways ματαίωσε όλες τις εσωτερικές πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, η γερμανική Lufthansa, προγραμματίζει τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου. Τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τις ματαιώσεις αυτές.

Οι αεροπορικές αρχές έκλεισαν τον εναέριο χώρο πάνω από την Σκωτία, καθώς οι στάχτες από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, 120 χιλιόμετρα από την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, έχουν σκορπιστεί στην περιοχή.

"Μετά την σύσταση από το Γραφείο Μετεωρολογίας, η Εθνική Υπηρεσία Αερομεταφορών επέβαλε περιορισμούς στον βρετανικό εναέριο χώρα εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που μεταφερεται από την Ισλανδία στην Βρετανία", τόνισε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Στάνστεντ του Λονδίνου.

Τα μέτρα αυτά αφορούν προς το παρόν τα αεροδρόμιο του Αμπερντίν, του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης, αλλά μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, πρόσθεσε η ίδια.

Ανάλογοι περιορισμοί επιβλήθηκαν την Τετάρτη στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, ενώ αξιωματούχοι στο Ρέικιαβικ επισήμαναν ότι προβλήματα θα δημιουργηθούν και στη Σουηδία, την Φινλανδία, την Δανία και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ρωσίας, ενώ «καθηλώνονται» τα αεροπλάνα στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τα δυτικά τμήματα της Γερμανίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους καθώς επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου και πληθαίνουν οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5069&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote