Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Γαλλία τίμησε την Ντόρα
Η Γαλλία τίμησε την Ντόρα Εκτύπωση E-mail
15.04.10

Με το παράσημο του Ιππότη της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας και διά του πρέσβη της στην Ελλάδα, Κριστόφ Φαρνό, τιμήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της το βράδυ της Τετάρτης, στη γαλλική πρεσβεία.
 

Η βουλευτής Αθηνών και πρ. υπουργός Εξωτερικών, αφού ευχαρίστησε συγκινημένη τον πρέσβη της Γαλλίας για το παράσημο αυτό, που αποτελεί προνόμιο των διασήμων, επεσήμανε ότι «η υποδοχή μου σε μια τάξη τόσο μεγάλου κύρους, πέραν της τιμής που μου περιποιεί καταγράφεται στη μεγάλη και μακρά πορεία φιλίας και εκτίμησης που ενώνει τους δύο λαούς και τις δύο χώρες μας».
Δοθείσης δε της απόφασης της ΕΕ να στηρίξει την Ελλάδα, η πρώην ΥΠΕΞ δεν φείσθηκε ευχαριστιών και για τη νευραλγική -όπως αποδείχτηκε- συμβολή της Γαλλίας στη στήριξη αυτή: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γαλλία για την καθοριστική βοήθεια που προσέφερε στη χώρα μου και σε αυτή την περίπτωση» είπε η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας: «Σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μου, έχουμε και πάλι στο πλευρό μας τη Γαλλία και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό του ίδιου του Προέδρου Σαρκοζί. Μια στήριξη, τη μεγάλη αξία της οποίας είχα κατά καιρούς και η ίδια την τύχη να εκτιμήσω, κατά τη διάρκεια των ετών που είχα την τιμή να υπερασπίζομαι τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας με την ιδιότητά μου ως υπουργού Εξωτερικών». Η πρώην ΥΠΕΞ, ωστόσο, αναφέρθηκε εκτενώς στις δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολούθησε η ΕΕ προκειμένου να αποφασίσει την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι: «Μετά από μήνες διαβουλεύσεων και θα έλεγα δισταγμών από την πλευρά ορισμένων κρατών, η Ευρώπη αποφασίζοντας τελικά να βοηθήσει την Ελλάδα με έναν πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο, κατέδειξε εκ νέου ότι ανήκουμε σε μια οικογένεια ακόμα ικανή να λειτουργεί συλλογικά. Σε αυτούς που λένε ότι χρειάστηκε υπερβολικά πολύς χρόνος για να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση υπάρχει μόνο μία απάντηση: αυτή είναι η κοινοτική μέθοδος».
Εκτίμησε δε ότι καίτοι «σήμερα, αναντίρρητα, ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο σταθερό από εκείνον της εποχής του ψυχρού πολέμου» και ότι «παρόλο που κανένας δεν αγνοεί τις δυσκολίες και τις δυνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας κρίσης, η ίδια αυτή κρίση μπορεί να θεωρηθεί και ως μια ευκαιρία για να προσεγγίσουμε διαφορετικά τις διεθνείς σχέσεις».
Μια προσωπική αναφορά από τη σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας που οδήγησε την οικογένειά της «στη φιλόξενη γη της Γαλλίας», επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να ολοκληρώσει την ομιλία της: «Μια μακρά παραμονή που ενστάλαξε μέσα μου την πεποίθηση ότι μοιραζόμαστε έναν κοινό πολιτισμό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5068&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote