Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με τη βούλα του Μαξίμου οι δημόσιες δηλώσεις για την οικονομία
Με τη βούλα του Μαξίμου οι δημόσιες δηλώσεις για την οικονομία Εκτύπωση E-mail
14.04.10

«Ενιαία παρουσία» των μελών της κυβέρνησης απέναντι στα ΜΜΕ ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τους υπουργούς να επικοινωνούν με το γραφείο του, προτού τοποθετηθούν δημοσίως για ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία και τις επενδύσεις.

Μιλώντας ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, έθεσε ως προτεραιότητα τη διαμόρφωση ενός κλίματος μεγαλύτερης ηρεμίας, ενώ αναφερόμενος στον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε πως «με αυτό το δίχτυ ασφαλείας, δεν σημαίνει ότι τέλειωσε η δουλειά μας».Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών και τη στάση τους απέναντι στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, απευθύνοντας έκκληση "να μην γίνουμε εμείς οι αναλυτές, οι σχολιαστές των γεγονότων, ας τα αφήσουμε αυτά στους δημοσιογράφους". Πρότεινε στους υπουργούς να επαναλαμβάνουν τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης και να "παίρνουν γραμμή" από τον εκπρόσωπο Τύπου, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, το γραφείο Τύπου και τους αρμόδιους συναδέλφους τους, για κάθε ζήτημα που καλούνται να τοποθετηθούν.

Όσον αφορά στα δάνεια που προτίθενται να δώσουν στην Ελλάδα οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ο Γ. Παπανδρέου, επανέλαβε ότι αξιολογείται αν η Ελλάδα θα κάνει τελικώς χρήση τους (χθες, είχε πει ότι η πορεία των επιτοκίων αποτελεί μία μόνο παράμετρο). Υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση, θα επιτρέψει με μεγαλύτερη ηρεμία στην κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της. "Μπορούμε να στρέψουμε με μεγαλύτερη ηρεμία την προσοχή μας στις εσωτερικές προκλήσεις, να προωθήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές", πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην οργάνωση επενδυτικού συνεδρίου, με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων αλλά και επιχειρήσεων από όλον τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, κάνοντας αναφορά στη συμφωνία συνεργασίας σε αρκετούς τομείς και άρα με αρκετά υπουργεία. Κάλεσε τους υπουργούς να συντονιστούν με το υπουργείο Εξωτερικών και να προχωρήσουν σε αποτίμηση της δράσης των συενργασιών ανά τομέα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και να προετοιμάσουν προτάσεις για περαιτέρω συνεργασία.Προανήγγειλε σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων με τη γείτονα.

Τέλος, έκανε αναφορά στις συλλήψεις που έγιναν και συνδέονται από την αστυνομία με υποθέσεις τρομοκρατίας, δίνοντας συγχαρητήρια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. "Νομίζω ότι έτσι, σιγά - σιγά ανακτούμε και την εικόνα μιας χώρας ευνομούμενης και πιο ασφαλούς", είπε, εντάσσοντας τις συλλήψεις στο πλαίσιο της ανάκτησης της αξιοπιστίας της ευνομίας και της αποτελεσματικότητας.

Στη δημοσιότητα το "βαθμολόγιο"

Εντός της βδομάδας αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της "ανοιχτής διακυβέρνησης" η αξιολόγηση της πορείας του Προγράμματος Σταθερότηταςμ κατά υπουργείο.

enet

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5063&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote