Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ
Συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ Εκτύπωση E-mail
06.09.07
 Σε άνευ όρων εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006 επέμεινε ο Κύπριος πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος στη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την Τετάρτη.

Ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι ο κ. Ταλάτ επιθυμούσε παραλλαγές στη διαδικασία της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και ζήτησε να αρχίσουν αμέσως συνομιλίες χωρίς να προηγηθεί η προετοιμασία, που προβλέπεται από τη συμφωνία, σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών και ομάδων εργασίας.

 Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι παρόλα αυτά η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό πνεύμα και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη για «να βρούμε τρόπο να περάσουμε αυτή τη δυσκολία, που παρουσιάζεται». 

Αναφερόμενος στη λακωνική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση παρατήρησε ότι «η συνάντηση έγινε για να βοηθήσουμε τη διαδικασία της 8ης Ιουλίου, όχι να αρχίζουμε αντιδικίες μέσω του Τύπου με ένα ανακοινωθέν, που θα ήταν πιο εκτεταμένο και θα ήταν ίσως πιο διαφωτιστικό. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός της συνάντησης»

 Στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών δεν γίνεται αναφορά στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, 2006. Η συνάντηση, η πρώτη των δύο ηγετών από τον Ιούλιο του 2006, πραγματοποιήθηκε στην οικία του κ. Μόλερ στην ουδέτερη ζώνη της Λευκωσίας. 

 Η συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006 προβλέπει τη σύσταση τεχνικών επιτροπών για συζήτηση θεμάτων καθημερινότητας και ομάδων εργασίας για συζήτηση ουσιαστικών πτυχών του Κυπριακού, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για διαπραγματεύσεις προς εξεύρεση συνολικής λύσης.  

  flash

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=506&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 06.09.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote