Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Οι πιλότοι φταίνε για τη συντριβή»
«Οι πιλότοι φταίνε για τη συντριβή» Εκτύπωση E-mail
11.04.10

Στους πιλότους επιρρίπτουν την ευθύνη οι ρωσικές αρχές για τη χθεσινή συντριβή του αεροσκάφους, που σκότωσε τον πολωνό πρόεδρο και άλλους 96 επιβάτες.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αλεξάντερ Αλιόσιν αγνόησαν τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να προσγειωθούν σε άλλο αεροδρόμιο λόγω πυκνής ομίχλης.

Η ρωσική εισαγγελία που έχει αναλάβει την υπόθεση ανακοίνωσε πως άρχισε έρευνα για «πιθανές παραβιάσεις των κανόνων αεροπορικής ασφάλειας» που οδήγησαν στο θάνατο τόσων ανθρώπων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, περισσότεροι από 40 ρώσοι ειδικοί εξετάζουν τον τόπο της καταστροφής.

Στο μεταξύ, στην Πολωνία μεταφέρεται αυτή την ώρα η σορός του πολωνού προέδρου Λεχ Καζίνσκι, που σκοτώθηκε χθες στη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε αυτόν και άλλα 96 άτομα στη Ρωσία.

 

Ρώσοι και Πολωνοί ειδικοί εξετάζουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. «Ο καταγραφέας ήχου και αυτός των παραμέτρων της πτήσης έχουν μεταφερθεί σε εργαστήριο, όπου παρουσία αξιωματούχων από την Πολωνία, και συγκεκριμένα εκπροσώπων της εισαγγελίας, άρχισε η διαδικασία ανάλυσής τους», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών.

 

Χθες, κατέφθασε στον τόπο του δυστυχήματος ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε από την επιτροπή των ερευνητών να εντοπίσει «το συντομότερο δυνατό» τα αίτια της τραγωδίας.

 

«Στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης, πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να διερευνηθούν το συντομότερο δυνατό τα αίτια της τραγωδίας», δήλωσε ο Πούτιν, ενώ εξέταζε το σημείο του δυστυχήματος, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

Την ίδια ώρα ο ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωνε ότι βρέθηκαν οι σοροί των 97 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. «Οι σοροί όλων των θυμάτων βρέθηκαν και αρχίσαμε τη διακομιδή τους στη Μόσχα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των τοπικών αρχών.»

 

Ο ρώσος υπουργός διευκρίνισε ότι στη Μόσχα όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των οικογενειών των θυμάτων.

Αργά χθες, ο Γιαροσλάβ Καζίνσκι αναγνώρισε το πτώμα του πολωνού προέδρου και αδελφού του, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο έναν πολωνό βουλευτή. «Ο Γιαροσλάβ Καζίνσκι αναγνώρισε το πτώμα του αδελφού του Λεχ Καζίνσκι και της συζύγου του Μαρίας», δήλωσε ο πολωνός βουλευτής Μαξ Κρατσκόβσκι.


Μία εβδομάδα πένθους στην Πολωνία

Μία εβδομάδα πένθους για τον θάνατο του προέδρου της Πολωνίας, της συζύγου του και ανώτερων αξιωματούχων της χώρας στην αεροπορική τραγωδία στο Σμολένσκ της Ρωσίας κήρυξε η Βαρσοβία. Στη 13:00 το μεσημέρι η Πολωνία τήρησε δύο λεπτών σιγή στη μνήμη των 97 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Λίγο νωρίτερα οι καμπάνες των εκκλησιών της Πολωνίας και οι σειρήνες των ασθενοφόρων ήχησαν, προκειμένου να ειδοποιήσουν τους κατοίκους.

Απόλυτη σιγή επικράτησε στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ μπροστά στο προεδρικό μέγαρο χιλιάδες άτομα σταμάτησαν ότι έκαναν και στάθηκαν ακίνητοι, με σκυφτό το κεφάλι για να τιμήσουν τη μνήμη του προέδρου τους.

Οι σοροί των περισσότερων θυμάτων έχουν μεταφερθεί σε νεκροφυλάκια στη Μόσχα. Αύριο η Ρωσία έχει κηρύξει ημέρα πένθους.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5051&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote