Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αλαβάνος: «Εικονική αντιπαράθεση» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Αλαβάνος: «Εικονική αντιπαράθεση» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
03.09.07
"ΑΥΤΟ που παρουσιάζουν ως πρόβλημα, ότι δηλαδή μπορεί να πάμε σε ακυβερνησία είναι στην πραγματικότητα το παρόν μας» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του στη Λαμία.

Ο κ. Αλαβάνος, όπου περιόδευσε το κέντρο της πόλης, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της περιοχής και συζήτησε τα θέματα ανάπτυξης και έκλεισε τον κύκλο των επισκέψεών του στο νοσοκομείο της Λαμίας, συζητώντας με τα συνδικαλιστικά στελέχη στο χώρο της Υγείας.

 Ο κ. Αλαβάνος καταλόγισε ευθύνες στη Ν.Δ για το θέμα των πυρκαγιών «που είναι κυβέρνηση» όπως είπε, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ «για το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε στο παρελθόν» ενώ χαρακτήρισε το κράτος «ανίκανο να ανταποκριθεί στοιχειωδώς». 

Αναφερόμενος στις εκλογές υπογράμμισε ότι διαπιστώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για την επιλογή του να είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο και τις Σέρρες, σημείωσε για την εκλογή του ότι «ήταν δύσκολο όταν λαμβάνονταν η απόφαση.

Πλέον δεν είναι». Παράλληλα προσδιόρισε ότι «αυτές οι εκλογές δεν είναι για να μετρήσουμε τα ποσοστά μας. Είναι για να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε αυτό το σύστημα το οποίο έχει τελειώσει, έχει τελματώσει, δεν μπορεί να δώσει καμιά απάντηση στο μέλλον της κοινωνίας.

Οι πολίτες θα πρέπει να αρνηθούν στήριξη σ' αυτό το σύστημα. Θα πρέπει να αρνηθούν στήριξη στη ΝΔ αλλά και να αναγνωρίσουν την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να δώσει μια εναλλακτική λύση».

 Ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας για το κλίμα της προεκλογικής περιόδου μέχρι σήμερα, είπε ότι «παρότι έχει τεράστιες ευθύνες η ΝΔ για την εξέλιξη των πυρκαγιών, η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ, δεν μπόρεσε καν να ανακάμψει στοιχειωδώς» και προσδιόρισε ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ακολούθησε μια γραμμή σύγκρουσης». 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαν «εικονική αντιπαράθεση» προσθέτοντας ότι «αισθάνομαι λύπη γι' αυτό τον πλειστηριασμό εικονικής πραγματικότητας του βλέπουμε στα αποκαΐδια της Πελοποννήσου και των άλλων περιοχών της χώρας.

 Πρέπει να κλείσει αυτός ο κύκλος?». Ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα στις πυρόπληκτες περιοχές έκανε λόγο για «μια τεράστια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων που έχει φτάσει στο μεγαλύτερο ίσως εκφυλισμό των εκλογικών διαδικασιών που έχουμε τις τελευταίες δεκαετίες» και είπε: «οι εκλογές του 2007 σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση, μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις εκλογές που είχε κάνει η δεξιά το 1961.

Τότε ψήφιζαν τα δέντρα και οι νεκροί. Σήμερα προσπαθούν να ψηφίσουν τα άτομα, κάτω από τεράστια πίεση και με διαδικασίες που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια τους».

 Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το θέμα της απόφασης του Αρείου Πάγου τόσο για το ΔΗΚΚΙ όσο και για την κα Φώφη Γεννηματά τα αποσυνέδεσε μεταξύ τους σημειώνοντας ότι το «το κάθε θέμα έχει τη δική του αυτονομία» ενώ ιδιαίτερα για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με την κα Γεννηματά υπογράμμισε «διαβάστε τις απόψεις των συνταγματολόγων. Υπάρχουν διάφορες απόψεις». Αντίθετα για το θέμα της απόφασης για το ΔΗΚΚΙ επανέλαβε την θέση του ότι «ο Άρειος Πάγος έχει δώσει δείγματα πολιτικών αποφάσεων με πιο ακραία την υπόθεση των συμβασιούχων όπου πήγε να ανατρέψει τον ίδιο τον εαυτό του?». 

Τέλος, αναφερόμενος στις βολές του ΚΚΕ και της κας Παπαρήγα επανέλαβε την πρότασή του για ανοιχτό διάλογο στην τηλεόραση, σημειώνοντας ότι «εφόσον τα πιστεύει την καλώ άλλη μια φορά για μια ανοιχτή συζήτησή μας, μπροστά στους πολίτες της χώρας και ειδικά μπροστά στους πολίτες της αριστεράς».

 www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=505&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.09.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote