Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με επιτόκιο κάτω του 4% θα μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα
Με επιτόκιο κάτω του 4% θα μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
10.04.10

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών, συμφώνησαν για πιθανά έκτακτα δάνεια προς την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές από την Ε.Ε.«Έχει επιτευχθεί συμφωνία» ανέφερε η πηγή ενώ πρόσθεσε ότι «θα είναι σχεδόν καρμπόν με τους όρους δανεισμού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σχετικά με το ύψος στο οποίο αναμένεται να διαμορφωθούν τα επιτόκια, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «για τριετή δάνεια, το επιτόκιο προκύπτει από το άθροισμα του SDR (περίπου 1,2%) προσαυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες συν μισή μονάδα για τα έξοδα». Τα παραπάνω ισοδυναμούν με επιτόκιο κάτω του 4%, το οποίο είναι σαφώς χαμηλότερο από αυτό που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά ομολόγων (σ.σ είχε ξεπεράσει και το 7%).

Όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΚΤ οι οποίες θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμες, η τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ, θα γίνει γύρω στις 8 ώρα Ελλάδας, ενώ η θεματολογία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή αλλά θα έχει να κάνει με «τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων». Εκπρόσωπος τύπου της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, αναφέρει το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, σκαμπανεβάσματα παρατηρούνται στη διαφορά επιτοκίου (spread) των ελληνικών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά. Το spread του δεκαετούς ομολόγου εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ των 395 και 405 μονάδων.

Εν μέσω των φημών για δυνατότητα χαμηλότοκου δανεισμού της Ελλάδας, το χρηματιστήριο ενισχύθηκε κατά 3,4% παρά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5043&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote