Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παρθενική πτήση με τα... φτερά του ήλιου
Παρθενική πτήση με τα... φτερά του ήλιου Εκτύπωση E-mail
08.04.10

Με επιτυχία στέφθηκε η παρθενική πτήση του πρώτου αεροπλάνου που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια!

Το «Solar Impulse», όπως είναι το όνομα του πρωτοτύπου, έχει άνοιγμα φτερών ίδιο με ένα Airbus A340, το βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου και 12.000 ηλιακές κυψέλες που τροφοδοτούν με ενέργεια τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες!

 

Η πρώτη μεγάλη δοκιμαστική πτήση του Solar Impulse (διάρκειας μιάμισης ώρας), το οποίο απογειώθηκε από αεροδρόμιο στην Ελβετία, αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει οι κατασκευαστές του, τη δημιουργία δηλαδή ενός ηλιακού αεροπλάνου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο το 2012 θα περάσει τον Ατλαντικό και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσει τον γύρο της Γης.

 

Ο Μπερτράντ Πικάρ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα του ηλιακού αεροπλάνου, δήλωσε πως με το αεροπλάνο αυτό «θέλουμε να δείξουμε τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

 

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το «Solar Impulse» είναι το πρώτο αεροσκάφος που είναι σχεδιασμένο να πετάει μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα και χωρίς εκπομπές αεριών του διοξειδίου του άνθρακα.

 

Ενα από τα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του «Solar Impulse» είναι ότι το αεροπλάνο παραείναι ελαφρύ και καθώς παρόμοιο πετούμενο δεν έχει υπάρξει, θέλουν να συνεχίσουν τις δοκιμές για να καταγράψουν την πτητική του συμπεριφορά.

Οι πρώτες δοκιμές είχαν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, όμως το πρωτότυπο του ηλιακού αεροπλάνου δεν πέταξε σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 60 εκατοστών και σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5038&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 08.04.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote