Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Να τελειώνουμε με τις φήμες
Να τελειώνουμε με τις φήμες Εκτύπωση E-mail
08.04.10

Την εμπιστοσύνη της Ελλάδας στα συμπεφωνημένα με τους ευρωπαίους ηγέτες της ευρωζώνης, επανέλαβε εμφατικά ο Πρωθυπουργός κατα την εισαγωγική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, αποπειρώμενος έτσι να θέσει τέλος στη φημολογία περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων εμπλοκής του ΔΝΤ στην επίλυηση του δημοσιονομικούς μας προβλήματος.

Η έκκληση του κ. Παπανδρέου ήταν σαφής: «Να σταματήσουμε την εύκολη ενασχόληση που ήταν πανταχού παρούσα τους τελευταίους μήνες γύρω από φημολογίες και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου».

 

Συμπλήρωσε δε τα εξής: «Η προηγούμενη περίοδος, όπου κυριαρχούσε η κρίση, είχε αίσιο τέλος με τη συμφωνία που επετεύχθη στην ΕΕ. Η συμφωνία αυτή είναι ένα ορόσημο και ταυτόχρονα επιτυχία της χώρας μας, στο να δημιουργηθεί ένας θεσμός.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συμφωνία στην οποία έφθασε η χώρα μας στα μέσα του περασμένου μήνα ως «σαφέστατα μεγάλη επιτυχία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ΕΕ», αιτιολογώντας την άποψή του ως εξής: «Δημιουργήσαμε και εξασφαλίσαμε ένα δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα. Και επειδή πολλά γράφονται, είμαστε πια σε ένα πεδίο που, σε κάθε περίπτωση, σε κάθε ενδεχόμενο, είναι πια ένα πεδίο διαχειρίσιμο με αυτό το δίχτυ ασφαλείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει πλέον να αποκτήσει σταθερή αξιοπιστία σε βάθος χρόνου και επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός απέδειξε αυτόν τον καιρό ότι και ωριμότητα έχει και τις αλλαγές ζητά, αρκεί αυτές να διαπνέονται από τις αρχές της αξιόπιστης διακυβέρνησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δίκαιης κατανομής βαρών και πλούτου, της διαφάνειας και της συλλογικής προσπάθειας.

 

Ο πρωθυπουργός κατέληξε επίσης λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την απαραίτητη εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης με νοικοκύρεμα των οικονομικών και πάταξη της φοροδιαφυγής από τη μια, αλλά και με την είσοδο της χώρας στην τροχιά της ανάπτυξης από την άλλη, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για γρήγορη προώθηση των αλλαγών.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5037&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 08.04.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote