Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Έρχεται κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα
Έρχεται κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα Εκτύπωση E-mail
05.04.10

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η άφιξη στην Ελλάδα κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα βρεθούν στην Ελλάδα για «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι επί τάπητος θα τεθούν και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν έρθει στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την κατάρτιση της εαρινής έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία (θα ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου).

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου.

Τη Μ.Πέμπτη, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ ενημερώθηκαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το βασικό ερώτημα ήταν εάν θα προσέλθει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η απάντηση των στελεχών ήταν ότι «έχουμε διαβεβαιώσεις» ότι δεν θα προσέλθει και ότι θα προσπαθήσει μόνη της να επιλύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Ο υποδιευθυντής του τμήματος διεθνών σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δήλωσε τη Μ.Πέμπτη ότι «στις συζητήσεις μας με χώρες της Ευρωζώνης έχουμε, φυσικά, διαβουλεύσεις όχι μόνο με τις αρχές της χώρας, αλλά και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και είναι μέλη του συστήματος της ΕΚΤ».

Οι «γκρίζες ζώνες» γύρω από το «δίχτυ ασφαλείας» ΕΕ-ΔΝΤ διατηρούν σε υψηλά επίπεδα το κόστος κρατικού δανεισμού, εντείνοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Τη Μ.Πέμπτη, το spread στο 10ετές ομόλογο ανήλθε μέχρι τις 352 μονάδες και ουσιαστικά, αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες είναι η αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα προ της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίστηκε ο μηχανισμός στήριξης.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5026&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 06.04.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων