Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί κυβερνήτες των ΗΠΑ
Εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί κυβερνήτες των ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
03.04.10

Εξτρεμιστική οργάνωση απέστειλε επιστολές σε περισσότερους από 30 κυβερνήτες των ΗΠΑ, απαιτώντας την παραίτηση τους, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του Τμήματος Εσωτερικής Ασφαλείας και του FBI.

Σύμφωνα με το CNN, το έγγραφο αναφέρει ότι οι συντάκτες των επιστολών καλούν τους κυβερνήτες να εκκενώσουν τις θέσεις του μέσα σε τρεις ημέρες.

Το FBI και η DHS υποστηρίζουν ότι από τις επιστολές δεν απορρέουν αξιόπιστες ή ευθείες απειλές για βία. Η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τα απειλητικά γράμματα διατείνεται ότι διαθέτει ένα "Σχέδιο για την επάνοδο της Αμερικής", που έχει ως στόχο την απομάκρυνση κάθε κυβερνήτη που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της.

Αν και η DHS δεν διαθέτει πληροφορίες ότι η απειλή της απομάκρυνσης κάνει ευθεία αναφορά σε συγκεκριμένες πράξεις βίας, το έγγραφο αναφέρει ότι "οι αρχές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως δικαιολογία για ην άσκηση βίας ή άλλων αξιόποινων πράξεων".

Επιστολές έχουν λάβει μεταξύ άλλων, οι κυβερνήτες της Οκλαχόμα, του Γουισκόνσιν, της Γιούτα, του Μέιν, του Αρκάνσας, του Ρόουντ Άιλαντ και της Νεβάδα.

Ο κυβερνήτης της Νεβάδα, Τζιμ Γκιμπονς έλαβε μία επιστολή τη Δευτέρα και ακόμη τρεις την Τετάρτη, μία από τις οποίες έφτασε μέσω φαξ, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τζον Ρίντι. Ανέφερε δε, ότι η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τις επιστολές πιστεύει ότι θα έπρεπε να διαλυθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αν και οι επιστολές δεν ήταν χειρόγραφες έφεραν κάποιες υπογραφές, πρόσθεσε ο Ρίντι. Ήδη, οι αρχές ασφαλείας της Νεβάντα έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στο κυβερνητικό μέγαρο της πολιτείας.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5014&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote