Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αλαλούμ στις έρευνες για την τρομοκρατία
Αλαλούμ στις έρευνες για την τρομοκρατία Εκτύπωση E-mail
01.04.10

«Παγωμένη» η κοινή γνώμη παρακολουθεί με έκδηλο πλέον φόβο τα όσα συμβαίνουν στο επίπεδο της εγκληματικότητας, αλλά και της τρομοκρατίας. Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες, μια τρομοκρατική ενέργεια και 129 ληστείες μέσα στα τρία τελευταία 24ωρα, συνθέτουν την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η εγκληματικότητα στην Αττική.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ σχετικά με το ποιος είναι πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας στα Πατήσια που προκάλεσε τον θάνατο του 15χρονου Αφγανού και τον σοβαρό τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του. Αλαλούμ επικρατεί και για το πόσο η Αστυνομία αξιολόγησε σωστά το τηλεφώνημα το πρωί της Κυριακής στο Alter, αφού δεν έκανε καμιά ουσιαστική έρευνα.

 

Σκοτάδι
Οι διωκτικές αρχές κινούνται στο απόλυτο σκοτάδι, οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει ουσιαστικά τίποτε, αν και η Αντιτρομοκρατική επιμένει ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κάτι που η ίδια το αρνείται. Η εκρηκτική ύλη είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», την οποία ανέλαβαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς». Είναι προφανές, τονίζουν οι αστυνομικοί, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα μείνει «ορφανή», δηλαδή δεν θα υπάρξει «σοβαρή» ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση, διότι καμία από τις ενεργές ομάδες δεν θέλουν να έχουν στο... ενεργητικό τους έναν νεκρό αθώο πολίτη.

Χθες, πάντως, με τηλεφώνημά τους σε εφημερίδα, άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για λογαριασμό της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Αντάρτικη Ομάδα Λάμπρος Φούντας». Οπως είπαν δεν ήθελαν να σκοτώσουν και ότι θα χτυπήσουν την αμερικάνικη και τη ρωσική πρεσβεία. Χθες το απόγευμα, επίσης, μια οργάνωση με την ονομασία «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο» έστειλε προκήρυξη σε ιστοσελίδα αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Η προκήρυξη στρέφεται κατά των μεταναστών που υπάρχουν στην Ελλάδα και απειλούν με επιθέσεις σε τζαμιά και συγκεντρώσεις αλλοδαπών.

Πάντως, και οι δύο αναλήψεις ευθύνης δεν κρίνονται σοβαρές από την Αστυνομία. Την υπόθεση περιπλέκει η μαρτυρία ενός Πακιστανού υπηκόου, ο οποίος υποστηρίζει πως ο σάκος ήταν στα σκουπίδια και όχι μπροστά από το κτήριο της ΕΕΔΕ, εκεί δηλαδή όπου στην πρώτη κατάθεσή της η μητέρα του 15χρονου υποστήριξε ότι την βρήκε αρχικά η κόρη της και στη συνέχεια τη σήκωσε ο άτυχος νεαρός.

Σ' αυτή την περίπτωση θα ταίριαζε η ύπαρξη του πρωινού προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, στην οποία ανέφερε ότι θα εκραγεί βόμβα σε έξι λεπτά στο ΕΒΕΕ στα Πατήσια. Φυσικά ΕΒΕΕ στα Πατήσια δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει ΕΕΔΕ. Ισως, λοιπόν, οι αστυνομικοί να μην έδωσαν την απαραίτητη σημασία στο τηλεφώνημα αφού ήταν και πρωί Κυριακής, ο σάκος παρέμεινε εκεί για αρκετές ώρες χωρίς να εκραγεί λόγω κατασκευαστικού σφάλματος ή αστοχίας υλικού και ίσως το βράδυ να τη βρήκε η άτυχη οικογένεια.

 

Μαρτυρίες
Η μαρτυρία αυτή φυσικά θα δημιουργούσε πρόβλημα στους αστυνομικούς που ανέλαβαν να ερευνήσουν το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία ή μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής. Μιλώντας, χθες για την ορκωμοσία νέων λιμενοφυλάκων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα στους τρομοκράτες. «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μια σκληρή και αποφασιστική απάντηση σε όλους αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να δρουν με αυτό τον τρόπο. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το έγκλημα, δεν συμβιβαζόμαστε με το φόβο, την ανασφάλεια...».

Σε ό,τι αφορά το τραυματισμένο κοριτσάκι, η ζωή του δεν κινδυνεύει, όμως είναι δύσκολη η κατάσταση για την όρασή του. Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ζήτησε από την υπουργό Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, να εξετάσει το ενδεχόμενο να έλθουν στην Ελλάδα ξένοι χειρουργοί οφθαλμίατροι, προκειμένου να σώσουν την όραση της μικρής και όλα τα έξοδα νοσηλείας να καλυφθούν από το Δημόσιο.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5005&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote