Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τι πετύχαμε στις Βρυξέλλες
Τι πετύχαμε στις Βρυξέλλες Εκτύπωση E-mail
31.03.10

Τι έγινε τελικά στις Βρυξέλλες; Αν ρωτήσουμε ένα όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας θα μας απαντήσει για το θρίαμβο που πέτυχε ο Γ. Παπανδρέου ως σύγχρονος Ηρακλής.

Αν ρωτήσουμε την κ. Παπαρήγα θα μας πει ότι απλώς άναψε ένα πυροτέχνημα. Η αλήθεια, όμως, είναι πιο εφιαλτική από τις πολιτικές εκτιμήσεις και απωθητική εξαιτίας των σκληρών μέτρων που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Για να καλύψει το Ελληνικό Δημόσιο τις δανειακές ανάγκες του υπάρχει πλέον ένας μόνο δρόμος, ο δανεισμός από την αγορά «με τις δικές μας δυνάμεις». Έτσι, θα εκδοθούν ομόλογα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας που ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ έως το τέλος Μαΐου.
Στη συμφωνία προβλέπεται ότι αν προσφύγουμε στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το επιτόκιο με το οποίο θα δανειστούμε δεν θα είναι το χαμηλό επιτόκιο με το οποίο συνήθως παρέχει οικονομική βοήθεια το ΔΝΤ, αλλά ένα επιτόκιο κοντά σ’ αυτό της αγοράς.

Αυτό επειδή η Ελλάδα θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της δικής της κρίσης και ως εκ τούτου ο δανεισμός της θα πρέπει να γίνει με πιο σκληρούς όρους.

Η λήψη της βοήθειας θα συνοδεύεται από σειρά σκληρών μέτρων που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση. Οι προϋποθέσεις χορήγησης θα περιλαμβάνουν μέτρα, όπως η απελευθέρωση των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων, η επίλυση του Ασφαλιστικού, η μείωση του δημόσιου τομέα κ.λπ.

Και βέβαια δεν αναμένεται άμεση υποχώρηση των επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4999&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote