Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ....
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ.... Εκτύπωση E-mail
30.03.10

Του Σάκη Σερέτη

 

'Όταν προβάρεις συνέχεια παπούτσια κάποιο απο όλα αυτά θα σου ταιριάξει" λέει μια παροιμία. Προφανώς όμως αυτή η παροιμία, δεν ταίριαξε για τους οργανωτές του προχθεσινού διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησίας 2010,στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Όμως μην φανταστείτε οτι υπήρξαν εξωγενείς παράγοντες που έδωσαν στην διαδικασία τον χαρακτήρα της αποτυχίας, καθόσον οι ίδιοι οι οργανωτές φρόντισαν με τα καμώματα τους και την ανοργανωσιά που τους διακρίνει να το επιβεβαιώσουν .

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι τα πάντα στην Ομοσπονδία γίνονται ακανόνιστα, ωμά και αφοδράριστα, ευθυγραμμισμένα με την στιγμιαία ανάγκη παραγωγής "κάποιου έργου" των παραγόντων της,το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι στις επερχόμενες εκλογές.

Επανερχόμενος όμως στην διαδικασία της εκλογής για την Μις Ανεξαρτησία, θα ήθελα να συγχαρώ όλα κορίτσια που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό,καθώς και στους γονείς τους, οι οποίοι τις παρότρυναν να δηλώσουν συμμετοχή και συμπαραστάθηκαν ταυτόχρονα σε όλη την διαδικασία, υπομένοντας στωικά την καθυστέρηση και την προχειρότητα των διοργανωτών.

Η καθυστερημένη κατά μια ώρα και πλέον έναρξη της τελετής,ήταν το πρώτο αρνητικό σημάδι εξέλιξης της διαδικασίας,καθώς οι διοργανωτές της παρέμεναν κλεισμένοι μέσα στο γραφείο της γραμματείας, διαπληκτιζόμενοι για το περιεχόμενο των ερωτήσεων του διαγωνισμού. Γεγονός που αποδεικνύει προχειρότητα και ανευθυνότητα εκ μέρους της πολιτιστικής επιτροπής, η οποία κυριολεκτικά στο γόνατο την τελευταία στιγμή, αποφάσισε το ύφος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων, με αποκορύφωμα την πολιτικού περιεχομένου ερώτηση, περί μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Η συνέχεια στην σπονδυλωτή πλοκή του δράματος,περιλάμβανε την τρανταχτή απουσία (6) έξι μελών της επιτροπής κριτών από το σύνολο των (12) δώδεκα, που αναφέρονταν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και των οποίων κάποιες θέσεις, συμπληρώθηκαν στο παρά πέντε από τους παρόντες. Αλήθεια ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των κριτών και ποιος ανέλαβε την ευθύνη της επιλογής τους την τελευταία στιγμή;

Σε άλλες χρονικές περιόδους, οι εξηγήσεις θα οδηγούσαν σε μοιραιές παρεξηγήσεις, ενώ τώρα με την διαδικασία του επείγοντος και το πέπλο της μυστικοπάθειας που κάλυψε την όλη διαδικασία, δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις οτι όλα έγιναν την τελευταία στιγμή, δίχως προσχήματα και άλλοθι .

Άλλωστε οι συχνές παρεμβάσεις του κ. Ευθυμιόπουλου προς άλλους κριτές, όσον αφορά στην βαθμολογία των υποψηφίων, ήταν εμφανέστατη,γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για την τακτική αξιολόγησης και την αυτονομία των κριτών.

Όπως επίσης προκαλεί ερωτηματικά, η τακτική μεγαλοποίησης των κριτών με ανύπαρκτους τίτλους, γεγονός που θεωρώ ότι αποτελεί πλασματικό στοιχείο, που προκάλεσε γέλιο στους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στον ομογενειακό χώρο, ενώ ταυτόχρονα εξέπληξε δυσάρεστα και τους ίδιους,των οποίων άλλαξαν την ιδιότητα.

Αναλύοντας με κάθε λεπτομέρεια τον όρο ομορφιά η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, μετέφερε την διαδικασία εκτός τόπου και χρόνου, ενώ μέσα από την χαραμάδα της ατομικής της προβολής και με τα δυο πόδια, στριμωγμένα σε ένα παπούτσι ελλείψει αγγλικής γλώσσας, συμπλήρωσε το παζλ της προνομιακής νοοτροπίας που διακατέχει την πολυπληθή- αλλά μόνο στα χαρτιά- πολιτιστική επιτροπή.

Η αναγραφή ηχηρών ονομάτων στην σύνθεση της επιτροπής κριτών, απεδείχθη επιταγή χωρίς αντίκρισμα με την απουσία τους και ένα κακό επικοινωνιακό τέχνασμα ,στην μάχη των εντυπώσεων που επιδίδεται ως συνήθως, ο σημερινός πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους "παράγοντες",οι οποίοι σκανδαλίζονται και επικρίνουν στα κρυφά την στήριξη τέτοιων πρόχειρων εκδηλώσεων, καλό θα ήταν να το κάνουν γραπτώς και επίσημα, συμβάλλοντας με αιτιολογημένη κριτική στην βελτίωση της μίζερης εικόνας.

Αλλά που θάρρος για κάτι τέτοιο; Ωστόσο τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς ,απο κάποιους άχρωμους και άοσμους στην πλειοψηφία "παράγοντες" ,από την στιγμή που συμβιβαζόμενοι με το κληρονομικό καθεστώς της "κραταιάς", βαδίζουν χέρι-χέρι στο σταυροδρόμι της αλαζονείας, χάριν της προσωπικής τους προβολής.

Όμως κακά τα ψέματα, σε μια εποχή που ο θεσμός της Ομοσπονδίας απαξιώνετε, αργά αλλά σταθερά ,από τους γαλάζιους "συνήθεις ύποπτους" γραφειοκράτες , είναι μοιραίο όλοι εμείς, να φωνάξουμε απελπισμένοι προς την πλευρά τους "άι σιχτίρ δεν πάει άλλο!!!!

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4994&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 30.03.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote