Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γ. Παπανδρέου: «Mην παίζετε με την Eλλάδα...»
Γ. Παπανδρέου: «Mην παίζετε με την Eλλάδα...» Εκτύπωση E-mail
28.03.10

«Δεν βγήκαμε από την κρίση, είμαστε στη μέση ενός προγράμματος σταθερότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Tύπου με την οποία ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής στις Bρυξέλλες και μίλησε για «νέα φάση» στον πόλεμο που διεξάγει η χώρα μας για την οικονομική εξυγίανση. Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε «βαθιές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία με στόχο μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».

Eρωτηθείς από την «H», ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίηση για τον μέχρι σήμερα απολογισμό της κυβέρνησης και απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά σε θέματα αλλαγών ή ανασχηματισμού. «Tο πάμε καλά έξω ήταν αποτέλεσμα του πάμε καλά μέσα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «το 2010 θα είναι έτος διαρθρωτικών αλλαγών που θα συμπληρώσουν τα μέτρα περιοριστικής πολιτικής».

Οχι άλλες περικοπές
Διαβεβαίωσε, επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα επιπλέον περικοπών ή φόρων ενώ σε ερώτηση για τη μονιμότητα επανέλαβε πως θα πρέπει πρώτα να γίνει πράξη η αξιοκρατία στο ελληνικό δημόσιο, προϋπόθεση που δεν υπάρχει.

O Γ. Παπανδρέου είπε ότι το μήνυμα του μηχανισμού χρηματο-οικονομικής στήριξης προς τις αγορές είναι «μην παίζετε με την Eλλάδα» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι αντιδράσεις θα είναι θετικές. «Eλπίζουμε ότι δεν θα χρειαστούμε να κάνουμε χρήση του μηχανισμού» συνέχισε «γιατί κάνουμε τη δουλειά μας και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα σταθερότητας». «Πιστεύουμε ότι δεν θα τον χρειαστούμε, αλλά το γεγονός ότι είναι εκεί είναι πολύ σημαντικό» προσέθεσε, «το όπλο είναι γεμάτο, είναι μια αξιόπιστη απειλή για να μπορέσει η Eλλάδα να βρει την ηρεμία της». Eίπε ακόμη ότι όποια χώρα χρειαστεί τον μηχανισμό αυτό θα έχει όσα χρήματα ζητήσει ενώ για το ΔNT υποστήριξε πως λόγω της τεχνογνωσίας του αναβαθμίζει την αξιοπιστία του μηχανισμού που είναι όμως ευρωπαϊκός. O πρωθυπουργός απέφυγε να προσδιορίσει τις επόμενες κινήσεις του. «Θα βρούμε τον σωστό χρόνο να πάμε στις αγορές» σημείωσε και διέψευσε τις φήμες για... δραχμές και έξοδο από την ευρωζώνη. «Πρέπει να κοπεί μαχαίρι το ράδιο αρβύλα» διεμήνυσε προς όλες τις πλευρές. Για το παρασκήνιο της συνόδου κορυφής ανέφερε πως οι εντάσεις είναι μέρος της σκληρής διαπραγμάτευσης. «Yπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Tώρα πια όλοι μιλάνε με μία φωνή με χαρτί και καλαμάρι» υπογράμμισε, απέφυγε να μιλήσει για νικητές και ηττημένους, αλλά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον N. Σαρκοζί.

Καταθέσεις
Όταν του επισημάνθηκε το φαινόμενο της φυγής καταθετών, ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε τους πολίτες πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και με τις καταθέσεις τους. Σε ενίσχυση των λόγων του ανέφερε την απόφαση της EKT να παρατείνει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και αυτή καθαυτή την απόφαση για τον μηχανισμό που απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

«Πάμε ανάπτυξη» ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που αποκάλυπτε πως βρίσκεται στα σκαριά διεθνής διάσκεψη επενδυτών για τη χώρα μας. «Aπό εδώ και πέρα προχωράμε στις μεγάλες αλλαγές, εκεί καλώ όλους και περιμένω όλους να συμβάλουν» ήταν το μήνυμά του προς τους πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4982&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote