Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπανδρέου - Παμπούκης με Μπαγίς, που είναι βέβαιος για πρόοδο στο Κυπριακό
Παπανδρέου - Παμπούκης με Μπαγίς, που είναι βέβαιος για πρόοδο στο Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
28.03.10

Μακρά συνάντηση είχαν την Παρασκευή το βράδυ στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Επικρατείας Ελλάδας και Τουρκίας, κ. Χάρης Παμπούκης και Εγκέν Μπαγίς, ο οποίος συναντήθηκε επίσης και με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Μπαγίς εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι μέχρι τις 30 Μαρτίου θα εκδοθεί το Κοινό Ανακοινωθέν Χριστόφια - Ταλάτ για την «κατοχύρωση» των αποτελεσμάτων των μέχρι τώρα συνομιλιών για το Κυπριακό, διότι όπως είπε «υπάρχουν 4 γενναίοι άνθρωποι» που χειρίζονται το θέμα (Χριστόφιας - Ταλάτ, Παπανδρέου - Ερντογάν).

Ο κ. Μπαγίς ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα στο τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο και εξήγγειλε από τώρα «θεαματικά αποτελέσματα» από τη συνάντηση αυτή.

Ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μέχρι τον Ιούνιο. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι τώρα που η Ελλάδα ξεπέρασε τον «σκόπελο» των οικονομικών προβλημάτων της στην Ε.Ε., «οι ενέργειες των δύο χωρών πρέπει να ενωθούν ώστε να διευθετηθούν οι διμερείς διαφορές τους».

Ο κ. Μπαγίς τόνισε ακόμη ότι πολύ σωστά δεν γίνονται παρελάσεις με βαρέα όπλα, τα οποία, όπως είπε, δεν χρειάζονται ούτε στο Αιγαίο ούτε στην Αν. Μεσόγειο. Οι περιοχές αυτές χρειάζονται μόνο ειρήνη.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4981&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote