Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οι εμπρηστές της κοινής γνώμης Εκτύπωση E-mail
31.08.07

Tου Σάκη Σερέτη
Αυτό που συνέβη τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα ουδέποτε άλλοτε έχει συμβεί!..Ακόμη και ένας σύγχρονος πόλεμος, δεν θα ήταν τόσο καταστροφικός όσο αυτές οι φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα και άφησαν πίσω τους, το θλιβερό αποτύπωμα της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού.

Παρακολουθώντας από τα κανάλια όλη αυτή την απίστευτη τραγωδία,αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση και την οργή να περισσεύει,οταν πάνω στα αποκαϊδια και τα τραγικά θύματα της φωτιάς, κάποιοι πολιτικοί επέλεξαν να επιδοθούν σε κοκορομαχίες προβάλοντας τους εαυτούς τους και τα κόμματα που υπηρετούν..

Αντικρύζοντας το μέγεθος της καταστροφής, συναισθανόμουν όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας, που ανήμποροι έβλεπαν τα σπίτια τους, το βιός τους και τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη!..

Πρώτη φορά θεωρώ τόσο φτωχά τα λόγια ,που θα μπορούσαν να περιγράψουν το μέγεθος μιας τέτοιας καταστροφής …Τι να πεις και τι να γράψεις όταν μαθαίνεις ότι ενώ μαίνονται ήδη διακόσιες φωτιές και η χώρα εχει μετατραπεί σε πύρινη κόλαση, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι βάζουν νέες φωτιές,και οι κοκορομαχίες των πολιτικών στην τηλεόραση μονοπολούν αβασάνιστα τον τηλεοπτικό χρόνο !!!

Ανοχύρωτη χώρα η πατρίδα μας απο τους εμπρηστές των δασών,αλλά και απο τους διάφορους τηλεοπτικούς εμπρηστές της κοινής γνώμης,οι οποίοι αρπαξαν την φλογοφόρα ευκαιρία και τρύπωσαν μέσα στα σπίτια μας μέσω της κυρίαρχης εικόνας.

Οι δεκάδες νεκροί ομως,πλήρωσαν με την ζωή τους την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, που για μια ακόμη φορά φάνηκε ανέτοιμος να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του,παραδίδοντας στις φλόγες τα δάση μας και το βιός των κατοίκων των περιοχών που κλήθηκε να προστατέψει.

Οταν η φωτιά της Πάρνηθας αποτελείωσε τον μεγαλύτερο πνεύμονα της Αθήνας, ολόκληρη η πολιτική και τηλεοπτική ηγεσία της Ελλάδας,μονολογούσε και τόνιζε οτι τέτοια καταστροφή δεν γίνεται να ξανασυμβεί.

Ηρθαν ομως σχεδόν απανωτά οι φωτιές της Αχαϊας,της Κεφαλλονιάς ,του Γράμμου της Πεντέλης και της Κορινθίας,για να διαψεύσουν τα σενάρια πρόληψης και προγραμματισμού,με αποκορύφωμα τις φωτιές της Ηλείας της Εύβοιας της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Η ανεπάρκεια και ο κακός συντονισμός των δυνάμεων της πυροσβεστικής,εγινε η ταφόπλακα που σκέπασε μαζί με τους νεκρούς και τις ελπίδες των ανθρώπων,που μάταια περίμεναν την ουσιαστική βοήθεια του κράτους.

Η Ελλάδα που διανύει την προεκλογική περίοδο των ομολόγων και των θυμάτων της φωτιάς,θα κληθεί σε λίγες ημέρες να αποφασίσει,ποιός θα ειναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός που θα μας κυβερνήσει για μια ακόμη τετραετία,ας βάλουν το χέρι στην καρδιά και ας αποφασίσουν με γνώμονα την επόμενη μέρα,χωρίς να επηρεαστούν απο τους εμπρηστές της κοινής γνώμης ….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=498&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 25.08.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote