Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανεγκέφαλοι όσοι αμαύρωσαν την παρέλαση
Ανεγκέφαλοι όσοι αμαύρωσαν την παρέλαση Εκτύπωση E-mail
26.03.10

Δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα οι στρατιωτικοί που φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά την διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης.

Ηδη σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας που συμμετείχε στην παρέλαση, ενώ από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί το περιστατικό.

 

«Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Χρυσοχοίδης.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή του τα εξής:

 

«Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα».

 

Για την εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων από μέλη του σώματος των «βατραχανθρώπων» κατα τη διάρκεια της παρέλασης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Β. Βενιζέλο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, Ηρώ Διώτη και Βασίλης Μουλόπουλος.

 

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν, "κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, μέλη των ειδικών ενόπλων δυνάμεων αφού πέρασαν από την πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκονταν οι εξέδρες της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και κατευθυνόμενοι προς την Πανεπιστημίου, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα μίσους εναντίον των γειτόνων λαών".

 

"Με βάση τα παραπάνω καθώς και με το γεγονός ότι παρόμοια περιστατικά έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, ενώ παράλληλα η φημολογία για τον τρόπο εκπαίδευσης και λειτουργίας των ειδικών ενόπλων δυνάμεων βρίθει από αναφορές για συμπεριφορές εθνικιστικού παροξυσμού και καλλιέργειας αισθημάτων μίσους", οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

 

1.Επιβεβαιώνει το καταγγελλόμενο γεγονός; Αν ναι, σε τι ενέργειες θα προβεί ούτως ώστε να επιμερισθούν ευθύνες και να ελεγχθούν όσοι ενέχονται και ευθύνονται;

2.Τι μέτρα προτίθεται να υιοθετήσει και να εφαρμόσει ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση τέτοιων περιστατικών και στο μέλλον;

3.Γνωρίζει τον τρόπο και το «κλίμα» της εκπαίδευσης αυτών των σωμάτων; Μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει αναπτυχθεί δραστηριότητα νεοφασιστικών και ρατσιστικών ομάδων στις Ένοπλες Δυνάμεις;

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4979&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote