Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δεν γεφυρώθηκε το χάσμα ΗΠΑ-Ισραήλ
Δεν γεφυρώθηκε το χάσμα ΗΠΑ-Ισραήλ Εκτύπωση E-mail
26.03.10

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναχώρησε από την Ουάσινγκτον χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους παλαιστίνιους. Αγκάθι παραμένει η πρόθεση του Ισραήλ να χτίσει 1.600 νέες κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η επίσκεψη Νετανιάχου έγινε εν μέσω της χειρότερης αμερικανο-ισραηλινής κρίσης τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση επέλεξε να ανακοινώσει το νέο εποικιστικό της πρόγραμμα ενώ την περιοχή επισκεπτόταν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

"Νομίζω ότι βρήκαμε ένα χρυσό δρόμο που θα επέτρεπε στους Αμερικανούς να προωθήσουν την ειρηνευτική διαδικασία, προστατεύοντας παράλληλα τα εθνικά μας συμφέροντα" δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου την ώρα που επιβιβαζόταν στο αεροσκάφος για το Ισραήλ.

Από την πλευρά του Λευκού Οίκου, πάντως, δεν έγινε καμία ανακοίνωση για τις συνομιλίες. Χθες ο εκπρόσωπος, Ρόμπερτ Γκιμπς, είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε "ειλικρινείς" συνομιλίες με τον κ. Νετανιάχου, τον οποίο ενθάρρυνε να κάνει τα αναγκαία βήματα για να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

 

ΕΝΕΤ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4976&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote