Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διαδήλωση υπέρ της δολοφονημένης Άννας Πολιτόφσκαγια στη Ρωσία
Διαδήλωση υπέρ της δολοφονημένης Άννας Πολιτόφσκαγια στη Ρωσία Εκτύπωση E-mail
31.08.07
ΜΕΛΗ της ρωσικής αντιπολίτευσης διαδήλωσαν, σήμερα, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας τιμώντας τη μνήμη της δολοφονημένης δημοσιογράφου Άννας Πολιτόφσκαγια που έχασε τη ζωή της τον Οκτώβριο του 2006, και κατηγόρησαν τις ρωσικές αρχές, ότι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της Πολιτόφσκαγια που στα γραπτά της ήταν πάντα εξαιρετικά επικριτική στο καθεστώς του πρόεδρου Πούτιν.

«Το τελευταίο εργαλείο μιας δικτατορίας είναι μια σφαίρα. Και αυτό το εργαλείο χρησιμοποιήθηκε αυτή την τραγική ημέρα», τόνισε στην ομιλία του προς τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, σήμερα επικεφαλής του κινήματος «Ενωμένο Μέτωπο Πολιτών». 

«Δεν είναι μόνο η Πολιτόφσκαγια που δολοφονήθηκε, είναι και η ελευθερία του Τύπου» πρόσθεσε.

 Οι οργανωτές της διαδήλωσης που είναι πολλές οργανώσεις της αντιπολίτευσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απέρριψαν τις κατηγορίες της εισαγγελίας εναντίον του «εντολέα» που παράγγειλε τις ενέργειες αποσταθεροποίησης της Ρωσίας «από το εξωτερικό» μια σαφής αναφορά κατά του Μπόρις Μπερεζόφσκι, του μεγαλοεπιχειρηματία που ζει εξόριστος στο Λονδίνο και ο οποίος χρηματοδοτεί τη ρωσική αντιπολίτευση κατά του νυν καθεστώτος.

 Άλλοι εκπρόσωποι οργανώσεων της αντιπολίτευσης κατάγγειλαν το δήμαρχο της Μόσχας γιατί έκλεισε τη μισή πλατεία Πούσκιν, εκεί όπου έγινε η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ αναφερόμενοι στην υπόθεση Πολιτόφσκαγια ζήτησαν τη διεξαγωγή μιας δημόσιας δίκης ανοικτής στο κοινό για τους δέκα υπόπτους, των οποίων η σύλληψη ανακοινώθηκε τη Δευτέρα με τυμπανοκρουσίες από τις ρωσικές εκλογές.

 Στο τέλος της διαδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 7 Οκτωβρίου (επέτειο της δολοφονίας) και στη συνέχεια κατατέθηκαν λουλούδια στο σπίτι της άτυχης δημοσιογράφου.

 

 www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=497&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 31.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote